BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    ORDUMUZ: BARIŞ ORDUSUDUR ve BARIŞI KORUMA TAAHHÜDÜMÜZDÜR

    Kategori: MANŞETLER / HABERLER / SİYASİ&EKONOMİ / BÖLGE / DÜNYA / ANALIZLER Tarih: 31-01-2019, 18:38
    ORDUMUZ: BARIŞ ORDUSUDUR ve BARIŞI KORUMA TAAHHÜDÜMÜZDÜR

    KOSOVA ORDUMUZ: BARIŞ ORDUSUDUR ve BARIŞI KORUMA TAAHHÜDÜMÜZDÜR
    BARIŞA ULAŞAN EN SON BİZ ARNAVUTLARIZ, BARIŞTAN AYRILACAK EN SONUNCUSU DA BİZ ARNAVUTLARIZ
    BesaTime için Türkçe: Sokol BRAHAJ



    BAŞBAKAN RAMUSH HARADİNAJ ORDU KURULUŞUNDAKİ RESMİ TÖRENDEKİ KONUŞMASI



    ORDUMUZ: BARIŞ ORDUSUDUR ve BARIŞI KORUMA TAAHHÜDÜMÜZDÜR

    SAYIN CUMHURBAŞKANIM HASHİM THAÇİ
    SAYIN MECLİS BAŞKANIM KADRİ VESELİ
    SAYIN ESKİ CUMHURBAŞKANLARIM FATMİR SEJDİU VE ATİFETE JAHJAAGA
    SAYIN ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI ARTA RAMA HERİZİ
    ÇOK SAGIDEĞER BATSİ (BaC) RİFAT JASHARİ
    SAYIN AKADEMİ BAŞKANI THAÇİ
    SAYIN SAVUNMA BAKANIM GENERAL BERİSHA
    ORDUMUZUN SAYIN GENERALLERİM, RAMA, ÇEKU VE KARŞIMDA OLAN HEPİNİZE
    SAYIN HUKÜMET YETKİLİLERİ
    SAYIN BAŞBAKAN YARDIMCILARI, LİMAJ, HOXHAJ, GASHİ
    SAYIN BAKANLAR
    SAYIN MİLETVEKİLLERİ
    SAYIN BELEDİYE BAŞKANLARI
    SAYIN ŞEHİD AİLELERİ, GAZİLER VE SİZ SAVAŞ ARKADAŞLARIM
    ŞİMDİ ARAMIZDA OLAN SAYIN ULUSLARARASI PARTNERLERİMİZ
    ARAMIZDA BULUNAN SAYGIDEĞER ASKERLERİM VE KOMUTANLARIM


    Askere ilk gittiğinde ya da Askerlik yoluna giren herkesin duyup öğrendiği ilk kelime “SIRA” (SIRAYA GİR) kelimesi olmuştur, yani Sıra'ya girmeyi öğrenir.

    Ancak bizim için “SIRAYA GİRMEK” yasaklanmıştı. Binlerce yıldır diğerleri “Sıraya Girmiştir”, ancak herkes gibi “Bizlerin de Sıra'ya Girmeye” izin vermediler bugüne kadar.
    Dünyanın bütün ordularıyla ancak şimdi “Sıraya Girdik”. Bütün dünyanın ordularıyla, onlarla sıraya girmeyi isteğimizi yıllardır belirttik, ama nafile.

    Sıramızda olma hakkımız hep inkar edildi.

    DÜŞÜNÜNKİ BALKANLARIN EN ESKİ HALKI OLAN BİZ ARNAVUTLAR, ZAR ZOR EN SONUNDA O SIRA'YA YETİŞİP GİRİYORUZ.
    SIRAMIZLA O SIRA'YA GİRİYORUZ.
    ORDUMUZLA, DÜNYANIN BARIŞ ORDULARI SIRASINA GİRİYORUZ.

    BU SIRALAMADA EN SON GİRİŞ YAPMAK, BİZLERİN ŞİMDİYE KADAR SEFİL BİR DURUMDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMEZ. HER NE KADAR BU SIRA'LAMANIN EN SONUNDA BİZ GİRDİK GERÇEĞİ ORTADAYSA DA, HİÇ BİR ZAMAN TARİHİMİZİN HİÇ BİR KESİTİNDE MİLLETİMİZE, ONURUMUZA VE ŞEREFİMİZE HALEL GELMEDİ, GELMEYE BIRAKMADIK.

    İSTER ŞİMDİ ASKER OLARAK DA İSTER TÜM ZAMANLARIN SAVAŞÇILARI OLARAK BİZ ARNAVUTLAR, KENDİMİZİ VE İNSANLARIMIZI UTANDIRACAK HİÇ BİR ŞEY YAPMAK. BUNUN İÇİN BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ OLAN ŞEY, BİZ BARIŞA GELİYORUZ, SIRA'YA GİRİYORUZ.

    Ordular Sıra'sına en son biz giriyoruz. Ancak dünyanın en yeni Ordusu olan ordumuz, Barışın Ordularıyla aynı safta Sıralandı. Bununla Bizler de Barışa Geliyoruz.

    KOSOVA'NIN BUGÜN DÜNYAYA GETİRDİĞİ MESAJI ŞUDUR:

    BİZ ARNAVUTLAR BARIŞA ÇOK BÜYÜK ACILARLA SAHİP OLDUK.
    SON BARIŞA ULAŞMAK İÇİN MÜTTEFİKLERİMİZ DE YARDIM ETTİ.
    BARIŞ EN SON BİZE GELDİ,
    BARIŞA ULAŞAN EN SON BİZ ARNAVUTLARIZ,
    BARIŞTAN AYRILACAK EN SONUNCUSU DA BİZ ARNAVUTLARIZ.
    BARIŞIN ORDULARINDAN ARTIK HİÇ KİMSE UZAKLAŞTIRAMAZ BİZİ.

    Barış orduları sıralamasına kim önderlik ediyor? Amerika önderlik ediyor. Dünyadaki Barış ordularına Amerika önderlik ediyor, ve biz de, hem bir ordu olarak hem de halk olarak onun Sıra'sında yer almaktan onur duyuyoruz. Bugün, bugün ve her zaman. Halkımız ve Ordumuz dostlarımıza her zaman sadık olacaktır.

    General Matheus denizciler için “Denizcilerden dahi iyi dost yoktur, gerektiğinde de daha kötü düşman da yoktur” demişti. Generalin söylediği bu sözü ödünç alarak ben de şunu belirtmek istiyorum “Kosova Ordusu'ndan (FSK) dahi iyi dost yoktur, gerektiğinde de Kosova Ordusu'ndan (FSK) daha kötü düşman da yoktur”.

    BUGÜN ASKERLERİMİZ ÇOK MUTLULAR. BANA İNANIN Kİ BUGÜN MEZARLARLARDAKİ ARNAVUTLAR DA YAŞAYANLAR DA BUGÜN ÇOK MUTLULAR. TARİHİMİZDE NESİLLER BOYUNCA BU KUTLU YOLDA YÜRÜYEREK VERDİĞİMİZ MÜCADELELERLE BUGÜNE GELDİĞİMİZİ BİLİYORUZ ANCAK EN SONDAKİLERDE DURMAK İSTİYORUM. BUGÜN İBRAHİM RUGOVA'NIN ASKERLERİ DE ÇOK MUTLULAR, MİLLİ KAHRAMANIMIZ, UÇK KOMUTANIMIZ ADEM JASHARİ'NİN ASKERLERİ DE ÇOK MUTLULAR.



    BİZ CESARETLE, CESURCA KENDİMİZİ EN DOĞRU İSTİKAMETTE TUTACAĞIZ. "EN DOĞRU İSTİKAMET HANGİSİDİR", EN DOĞRU İSTİKAMET, BARIŞI KORUMA TAAHHÜDÜMÜZDÜR. BİZ SAVAŞ DOKTRİNİ BAŞLATMIYOR VEYA GELİŞTİRMİYORUZ. ORDUMUZ, BARIŞ ORDUSUDUR, BİZİM ORDUMUZ KENDİ HALKINA KARŞI SİLAH DOĞRULTMAYACAK (Tercüme Notu: Sırbistan'ın yaptığını ima ederek) VE BUNA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ.

    Etrafımızdaki komşular ve bizim Arnavutlarla yaşayan herkes bunu çok iyi biliyor, azınlıklar da biliyor: Arnavutların, onlara ne kadar çok saygı duyduğunu, çok iyi biliyorlar. Kosova Ordusu hiç kimseye karşı ateş açmayacaktır, kendi halkına karşı asla ateş açmayacak, Sırplara karşı da asla ateş açmayacaktır. Sırplar, Güney'de olsun Kuzey'de olsun, bu ülkenin halkıdır. Bu Ordu, onların ordusudur. Onlar bu orduda hizmet edecekler, ve sadece onlar değil, Kosova'da yaşayan herkes bu orduda hizmet edecek.

    DİĞERLERİ HERZAMAN BİZ ARNAVUTLARA KARŞI BARIŞI ÇOK GÖRDÜKLERİNDEN, EN SON BU “BARIŞ ORDULARININ” SIRA'SINA GELEN BİZLER, BARIŞI TEHLİKEYE ATMAK İÇİN GELMEDİK. BİZ BARIŞA YARDIM ETMEK İÇİN BU SIRA'YA GELDİK, ÇÜNKÜ BİZ BARIŞA HASRETİZ.

    Ve şimdi BÖLGENİN ORDULARINI BARIŞ İÇİN PARTNERLİĞE DAVET EDİYORUM. EVET, ARNAVUTLUK ORDUSUNDAN BAŞLIYORUM, SİZİ MÜTTEFİKLİĞE DAVET EDİYORUM. KARADAĞ'I DA, MAKEDONYA'YI DA, BİLES SIRBİSTAN ORDUSUYLA DA BARIŞ İÇİN PARTNER OLMAK İSTERİZ, TIPKI, SIRBİSTAN'LA BİR GÜN BARIŞ İSTEDİĞİMİZ GİBİ.
    Şimdi konuşmamı bitirirken konuya odaklanıyor ve
    "TANRI, KOSOVA ORDUSUNU KORUSUN" diyorum.


    Saygılarımla

    Kosova Cumhuriyeti Başbakanı
    Ramuş Haradinay
    14/12/2018


    https://www.facebook.com/RamushHaradinajOfficial/videos/284308282430819/

    Konuyla ilgili Türk kamuoyunu ilgilendiren bir diğer konu ise, T.C. Devletimizin istisnasız tüm yetkilileri ve bütün kurumlarla iletişim halindeydim ve Ankara'mızın istisnasız herkes Kosova Ordusunun Kurulması ile ilgili kardeş ve dost Arnavutlarla tarihte olduğu gibi bugün de yarın da yanında olduklarını hiç kimsenin şüphesi olasın.

    Türkiye Devleti, Türk Halkı ve Ankara’mız, Kosova Cumhuriyetimizin Ordu kurma kararını desteklemektedir, maddi manevi hiç bir yardımı esirgememiştir ve esirgemeyecektir. Her zamanki gibi Arnavutlar da, Türkiye Arnavut Diasporası da tarihte olduğu gibi Türk-Arnavut kardeşliğinden iftihar ve onur duyduklarını belirtmekten kaçınmamış ve kaçınmayacaklar.

    BesaTime için Türkçe: Sokol BRAHAJ



    ORDUMUZ: BARIŞ ORDUSUDUR ve BARIŞI KORUMA TAAHHÜDÜMÜZDÜR

    BesaTime.com

    YUNANİSTAN, ÇAMERİA ARNAVUTLARINA SOYKIRIM VE HOLOKAUST YAPTI LOZAN’DAN SONRA

    YUNANİSTAN, ÇAMERİA ARNAVUTLARINA SOYKIRIM VE HOLOKAUST YAPTI LOZAN’DAN SONRA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, BALKAN UZMANI ABDULLAH SENCER GÖZÜBENLİ ARNAVUTLARI ARNAVUTLARA ANLATAN TÜRK: ÇAMERYA SORUNU, SOYKIRIM SORUNUDUR, GÜNEY...

    ÖMÜR ÇELİKDÖNMEZ UÇK’DAN, ARNAVUTLAR’DAN VE TÜRKİYE’DEN HÂLÂ ÖZÜR DİLEMEDİ

    ÖMÜR ÇELİKDÖNMEZ UÇK’DAN, ARNAVUTLAR’DAN VE TÜRKİYE’DEN HÂLÂ ÖZÜR DİLEMEDİ ÖMÜR ÇELİKDÖNMEZ’İN 11 EKİM TARİHLİ SKANDAL YAZISINI REDETMİŞTİM, ARNAVUTLARA HAKARET ETTİĞİNDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİM AMA HÂLÂ ÖZÜR GELMEDİ....

    MAKEDONYA CUMHURİYETİ ÜLKENİN VARLIĞI DEVAMI İÇİN, ARNAVUTÇA’YI DEVLETİN RESMİ DİLİ YAPTI

    MAKEDONYA CUMHURİYETİ ÜLKENİN VARLIĞI DEVAMI İÇİN, ARNAVUTÇA’YI DEVLETİN RESMİ DİLİ YAPTI...

    TÜRKİYE - ARNAVUT DİASPORASI’NIN “RAMUSH HARADİNAJ” AÇIKLAMASI

    TÜRKİYE - ARNAVUT DİASPORASI’NIN “RAMUSH HARADİNAJ” AÇIKLAMASI SAYIN RAMUŞ HARADİNAY TÜRKİYE - ARNAVUT DİASPORASI OLARAK KARDEŞÇE EN KALBİ TEBRİKLERİMİZİ SUNUYORUZ....

    PAPA İLE OLMAKTANSA  TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR
    ---

    PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS"

    Tüm Türkiye Düşmanlarına ve de Dardan Gashi’ye Atfen: PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS" Amir AHMETI, dün Dardan Gashi’nin “ Sultandan Uzaklaşınız” başlıklı Türkiye ile Hollanda arasında son...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com