BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    Skandal: Trump, Damadını Danışmanlığa Atadı

    Kategori: MANŞETLER Tarih: 12-01-2017, 14:59
    Skandal: Trump, Damadını Danışmanlığa Atadı

    ABD'de 20 Ocak'ta Başkanlık görevini devralacak olan Donald Trump, damadı Jared Kushner'i üst düzey danışmanlığa atadı. Trump'ın başkanlık sürecini şekillendiren geçiş ekibinden yapılan açıklamada, Kushner'in atanmasının, akraba kayırmacılığa karşı yürürlükteki yasaya aykırı olmadığı, bu konuda hukuki incelemelerin yapıldığı bildirildi.
    Kushner'in atanmasının, kabine üyelerinden farklı olarak Senato onayı gerektirmediği ve Kushner'in baş danışmanlık görevinden dolayı maaş almayacağı da bildirildi. 36 yaşındaki Kushner, Trump'ın sağ kolu olarak bilinen kızı Ivanka'nın eşi.
    Trump, damadının baş danışmanlığa atanması ile ilgili yaptığı açıklamada, Kushner'in seçim kampanyaları ve geçiş döneminde olağanüstü katkı sağlayan güvenilir bir danışman olduğuna vurgu yaptı.
    Trump'ın kendisi gibi emlak alanında çalışan Kushner, Trump'ın seçim kampanyasının ilk dönemlerinden itibaren etkili isimlerden biri olmuş, personel seçiminden bağışların toplanması ve kampanya stratejisine kampanyanın her alanında önemli rol oynamıştı.
    İsrail ile bağlantıları odak noktasında
    Kushner'in yeni görevinde Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü görevine atanan Reince Priebus ve baş stratejist Steve Bannon ile yakın işbirliği içinde olacağı belirtiliyor. Kushner'in ilk etapta ticaret politikaları ve Ortadoğu konularına odaklanacağı bildirildi. Kararı eleştirenler, bir Ortodoks Yahudi olan Kushner'in İsrail ile iş bağlantılarına dikkat çekiyor.
    Trump seçim kampanyaları sırasında yürürlükteki tüm ikili ticaret anlaşmalarının gözden geçirileceğini ve ABD'nin çıkarları doğrultusunda değiştirileceğini açıklamıştı.
    Kushner'in, göreve başlamadan kendisine ait Kushner Companies emlak şirketinin yönetim kurulu başkanlığından ve New York Observer gazetesinin yayıncılığından istifa edeceği, ayrıca çeşitli şirketlerdeki hisselerini satacağı belirtiliyor.
    Demokrat bir aileden gelen Kushner'in babası Charles Kushner vergi kaçakçılığı, yasa dışı siyasi bağış ve tanıklar üzerinde nüfuz kurma suçlamalarından hüküm giyerek 14 ay hapis yatmış, 2015 yılında taraf değiştirerek Cumhuriyetçi aday Trump'ın kampanyasına mali yardımda bulunmuştu.

    ABD başkanı seçilen Donald Trump'ın geçiş ekibi, damat Jared Kushner'in ticaret ve Ortadoğu'dan sorumlu Beyaz Saray danışmanı olarak atayacağına ilişkin açıklaması, ülkede akraba- dost kayırmacılığı tartışmaları başlattı.

    ABD'de, "akraba-dost kayırmacılığı" anlamına gelen nepotizmi önleme için bir yasa bulunuyor. ABD Kongresi'nin 1967 yılında onayladığı nepotizm yasası; "Bir kamu görevlisi, bir akrabasını-yakınını, hizmet verdiği bir kişiyi, müvekkilini ya da koruması altında bulunan kişiyi; hizmet verdiği kamu kurumunda kamu görevlisi olarak atamasını, istihdam etmesini-ettirmesini, terfi ettirmesini, görevde teşvik etmesini" yasakıyor.

    Ekip yetkilileri, Trump'ın kızı Ivanka ile evli olan 35 yaşındaki Kushner'in, ülkede yakınların kayrılmasını engelleyen "nepotizm yasası"nın ihlali olmayacağı yolunda hukuki görüş aldıktan sonra görevi kabul ettiğini söylediler.

    Bakanlıkların aksine, bu göreve aday kişinin Senato'nun onayından geçmesi gerekmiyor. Atamanın nepotizm yasasına takılmaması için Kushner bu görevi için ücret almayacak ve ayrıca sahip olduğu ticari kurumlardaki görevlerinden istifa edecek.

    Seçilmiş Başkanı Trump da dün yaptığı yazılı açıklamada, Kushner'in "çok değerli katkı yapan, seçim kampanyası ile geçiş dönemi çalışmalarında güvenilir bir danışman" olduğunu söyledi.
    ABD Yasaları Savunma Merkezi Genel Danışmanı Larry Noble, konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Sanırım, ABD kamuoyu, bir kişinin çevresinde bir haneden oluşturmasına, ailenin yanınızda olup size resmi olarak danışmanlık yapmasında bir yanlışlık olduğunu düşünecektir. Beyaz Saray'ın bir aile işletmesine benzemesini istemezsiniz" dedi.
    BesaTime.com

    İngiltere AB çalışanları için, Bin sterlin talep edecek

    İngiltere, AB çalışanları için Bin sterlin talep etmeye hazırlanıyor....

    Yunanistan'da sığınmacıların dramı

    Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria kampında tesis yetersizliği nedeniyle çadırlarda yaşayan göçmenlerin bir bölümü Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait bir savaş gemisine taşındı. Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria kampında...

    Yükselişini sürdüren Dolar ve Euro tarihi zirveyi gördü

    Yükselişini sürdüren dolar/TL, 3,90'ı aşarak tarihi zirveyi gördü. Euro da 4,10'u geçerek rekorunu yeniledi....

    Kosova lideri, Haradinaj için ABD Fransa'ya seslendi

    Thaçi ve Engel, Fransa’ya Haradinaj’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com