BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)

    Kategori: MANŞETLER / HABERLER / BÖLGE / DÜNYA / DUYURLAR Tarih: 15-01-2017, 14:19
    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)


    REÇAK: 15 Ocak 1999 tarihinde soykırımcı Sırp silahlı güçleri, silahsız Arnavut halkını hunharca katlettiği vahşetin adıdır Reçak.
    Sokol Brahaj


    1999 Kosova'nın her ilinde Sırpların katliamları Arnavutlar üzerine devam ettiği bir dönemde, dünyanın ayağa kalkması sebep olan bir Soykırımın dehşet verici katliamların adıdır REÇAK.

    Kendi evinde ve bölgenin tek yerlisi olan onlarca Arnavut'un toplu mezarının adıdır Reçak.

    Kosova toprağında Arnavutlar üzerine Sırp zulmünün ve soykırımın adıdır Reçak.

    Aralarında 1 yaşından 100 yaşına kadar kurbanların bulunduğu mezarın adıdır Reçak.

    Reçak Soykırımı: 15 Ocak 1999 tarihinde Sırplar Reçak köyüne girerek, aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 45 silahsız sivili hunharca katletmişti.

    William Walker, dönemin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Kosova Misyonu Şefiydi ve katliamın hemen ardından olay yerine ilk giden yetkili yabancı olmuştur.

    Walker, Sırpların Arnavutlara katliam yaptığını dünyaya duyurarak,

    Olayı insanlığa karşı işlenen bir suç olarak ilk değerlendiren yetkiliydi.

    Walker'in bu değerlendirmeden 2 ay sonra ABD'nin önderliğinde NATO, Sırp hedeflerine karşı hava harekatı başlatmıştı.

    NATO'nun bu müdahaleden sonra Sırpların, Arnavutlar üzerine soykırım bittiği ve bir asırlık işgalin kısmı olarak bittiği an olmuştur.

    18 sene geçmiş olmasına rağmen Reçak katliamının sorumluları bulunmuş ve ceza almış değildir. Çünkü Arnavutlara yapılan bu soykırımları Avrupa da gizliden desteklemektedir. O günlerde Reçak ve bölgesinde Sırp askerlerine emir verip yönetenlerden biri de bugün Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç'tir.

    Bu yüzden Kosovalı Arnavutlar Avrupa'nın adaletine güven duymuyor. Çünkü sorumlu tutulan insan kasabı lakabıyla Slobodan Miloşeviç`e karşı Lahey Savaş Suçları Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianamede de bu katliamın ayrı bir yeri vardı fakat herhangi bir sonuç ortaya çıkmış değildir.

    Sırpların, Reçak'ta Arnavutlara yaptıkları bu katliamı,
    Sırpların yaptıkları soykırımlar tarihinde, Srebrenitsa soykırımdan sonra Balkanlarda yaptıkları ikinci en büyük katliam olarak bilinmektedir.

    Reçak, Kosova

    Sokol BRAHAJ

    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)

    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)

    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)

    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)
    ************

    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)


    BesaTime.com

    Skandal: Trump, Damadını Danışmanlığa Atadı

    ABD'nin müstakbel başkanı Donald Trump, damadı Jared Kushner'i üst düzey danışmanlık görevine atadı. Trump'ın kızı Ivanka'nın eşi olan Kushner, Ortadoğu ve ticaret politikaları alanında danışmanlık yapacak....

    Yunanistan'da sığınmacıların dramı

    Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria kampında tesis yetersizliği nedeniyle çadırlarda yaşayan göçmenlerin bir bölümü Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait bir savaş gemisine taşındı. Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria kampında...

    Yükselişini sürdüren Dolar ve Euro tarihi zirveyi gördü

    Yükselişini sürdüren dolar/TL, 3,90'ı aşarak tarihi zirveyi gördü. Euro da 4,10'u geçerek rekorunu yeniledi....

    Kosova lideri, Haradinaj için ABD Fransa'ya seslendi

    Thaçi ve Engel, Fransa’ya Haradinaj’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com