BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    ÖMÜR ÇELİKDÖNMEZ UÇK’DAN, ARNAVUTLAR’DAN VE TÜRKİYE’DEN HÂLÂ ÖZÜR DİLEMEDİ

    Kategori: MANŞETLER Tarih: 23-10-2017, 12:22
    ÖMÜR ÇELİKDÖNMEZ UÇK’DAN, ARNAVUTLAR’DAN VE TÜRKİYE’DEN HÂLÂ ÖZÜR DİLEMEDİ

    ÖMÜR ÇELİKDÖNMEZ UÇK’DAN, ARNAVUTLAR’DAN VE TÜRKİYE’DEN HÂLÂ ÖZÜR DİLEMEDİ

    ÖMÜR ÇELİKDÖNMEZ’İN 11 EKİM TARİHLİ SKANDAL YAZISINI REDETMİŞTİM, ARNAVUTLARA HAKARET ETTİĞİNDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİM AMA HÂLÂ ÖZÜR GELMEDİ.

    SAYIN ÇELİKDÖNMEZ, ARNAVUTLARIN TARİHİNİ DÜNÜNÜ-BUGÜNÜ ÖĞRENMEK İÇİN HİÇ Mİ HİÇ İNTERNETTEN FAYDALANMIYORSUNUZ? BU CÜMLELERİNİZİ KİM YAZDIRDIĞI BİLMİYORUM, BELKİ DE SİZ DE BİLMİYORSUNUZDUR ANCAK BEN OKURKEN UTANIYORUM "ARNAVUTLARIN 4 VİLAYETİ, YANİ SİZİN TABİRİNİZLE BÜYÜK ARNAVUTLUK FAŞİST İTALYA VE NAZİ ALMANYASININ PROJESİDİR" DEMENİZE. SAYIN ÇELİKDÖNMEZ, HİÇ Mİ HİÇ TARİH OKUMADINIZ? YAZACAĞINIZ KONU HAKKINDA BUNDAN SONRA KİM YAZDIRIYORSA, SİZ YİNE YAYINLAMADAN ÖNCE EN AZINDAN OKUYUN, AMA EĞER YOK BİRİSİ YAZDIRMIYOR BEN YAZIYORUM DİYORSANIZ, SİZE TAVSİYEM VAR: BİR DAHA ASLA YAZMAYIN, HELE HELE ARNAVUTLAR, BALKANLAR VE TÜRKİYE SÖZ KONUSUYSA, İSİMLERİNİ DAHİ TELAFFUZ ETMEYİN LÜTFEN.

    SAYIN ÇELİKDÖNMEZ, SKANDAL YAZINIZDA BU CÜMLELERİ NE AMAÇLA YAZDINIZ (YAZDIRDILAR SİZE)? 1-ABD’nin büyük Arnavutluk projesine Sırbistan freni! 2-Türkiye’nin Balkanlarda üç önemli müttefiki var; Boşnaklar, Makedonlar ve Sırplar. 3-Büyük Arnavutluk Projesi de Faşist İtalya ve Nazi Almanya’sı projesidir. Büyük Arnavutluk, Karadağ, Makedonya, Yunanistan ve Arnavutluk’un egemenliği altındaki Katolik, Müslüman ve Ortodoks olan Arnavutların bağımsızlık ve birliğini savunan siyasi görüştür. II. Dünya Savaşı sırasında bu ideoloji, Faşist İtalya’nın ve Nazi Almanya’nın onay ve desteği ile gerçekleştirilmişti. Yugoslavya’nın dağılmasıyla Büyük Arnavutluk’un yeniden kurulması NATO tarafından destekleniyor.

    TÜRKÇE DİLİNDE ARNAVUTLARI KÜÇÜMSEMEK, ARNAVUTLARA VE DE TÜRKİYEME YAPILAN EN BÜYÜK HAKARETTİR. ARNAVUTLARIN ALEYHİNE PROPAGANDA YAPMAK TÜRKİYEMDE POPÜLERLİK KAZANACAĞI DÜŞÜNÜYORSANIZ, YANILIYORSUNUZ SAYIN ÇELİKDÖNMEZ. EMİNİMKİ TÜRKİYEMDE BÖYLE DÜŞÜNEN ÇOK TAŞERONCU YOKTUR!


    Sayın Ömür Çelikdönmez öncelikle belirtek istiyorum ki bahse konu bu yazınızı, Moskova ve Belgrad’ın tezlerinin çıktılarına göre siparişle yaz[dır]ıldığını anlamama rağmen farklı düşünce ve ifade özgürlüğünü desteklediğim için paylaşıyorum.

    Aşağıdaki yazdıklarıma ek olarak da benim hem bir gazeteci, araştırmacı, yazar, akademisyen olarak hem de normal bir vatandaş olarak bu ve bu gibi yazılar hakkında düşüncem açık ve net olarak ifade etmem gerekiyorsa “ferdi ve/veya şahsi bir yazı/düşünce” olmadıklarını belirtmek ve altını çizmek istiyorum. Çünkü bu düşüncelerle Arnavut düşmanı, Müslüman Düşmanı ve hatta İnsan Düşmanı soykırımcı 'Sırp' ve 'Kızıl komünistlerin' tezlerini hâlâ aktüel hale tutma isteği ve çabasıdır.
    Daha önce Türkiyemde UÇK’ya ve de bütün Arnavutlara hakaret eden bir zamanlar da UlusalKanal TV, araştırmacı-gazeteci-yazar(!) Banu Avar, yazar(!) İsmet Özel da vardı maalesef. Türkiyemizin Arnavutlarla ilişkilerini kesinlikle yok etme isteğinde olan bu düşüncelere prim vermememiz gerek.

    Arnavutlar hakkında Türkçe yazılacak bir yazıda (makale, analiz, rapor) Otto von Bismark’tan dipnotla giriş yapılıyorsa;
    a- Yazanın Türkçe dilinden yoksun olduğu (Osmanlıca zaten hiç bilmediği),
    b- Yazanın Arnavutların ve Türklerin tarihini" hiç ama hiç bilmediğinin göstergesidir.

    Otto von Bismark’ı dipnot alarak Türkçe yazılacak bir yazıda Arnavutları tanıtmak, binlerce yıldır bölgenin tek varisi olan Arnavutların tarihini 2 sayfaya toparlayarak, Arnavutların ve UÇK’nın aleyhine istettirilen karalama hükmüne varmak Osmanlı Devleti’nin hükmettiği 612 yıl boyunca, 36 Padişah’tan 28’nin anneleri Arnavut kızı Arnavut olduğu bilmiyorsunuz demektir sayın Çelikdönmez:

    İstanbul’u yani Kostantiniyye’yi fetheden generallerin hangi milletten oldukları bilmiyorsunuz demektir, Onların hepsi Arnavut oğlu Arnavut olduklarını biliyorsunuz ama ne hikmetse tersine ima etmekte ısrar ediyorsunuz sayın Çelikdönmez. Yine dünya harikalarından sayılan ve Türkiyemin sembolü olan Blue Mosque (Mavi Camii yani Sultanahmet Cami)sini tarihini ve mimarının Arnavut olduğu bilmemektesiniz ve de Sultanahmet'i hiç ziyaret etmediz demektir:

    İstanbul’un neredeyse her yazılı taşında (mezarın, caminin, hamamın, köprünün, sanat eserinin) mimarın “Arnavûd … ve/veya Milleti Arnavûdiden…” yazıldığı bilmiyorsunuz demektir. Hakeza Dünya Mimari Şaheserlerinden Selimiye’yi ve Süleymaniye’nin mimari Arnavut oğlu Arnavut Mimar Sinan’in olduğu bilmiyorsunuz demektir:

    Türkçe Dilinin Gramerini, Türkçemizin İlk Sözlüğünü, Türkçe ilk Ansiklopedimizi kim yazdığını bilmiyorsunuz demektir. Bunların hepsini Arnavut oğlu Arnavut Şemsettin Sami (Frasheri)’nin yazdığı bilmiyorsunuz demektir sayın Çelikdönmez. Osmanlı İmparatorluğunun Modern Dünya Bilimine entegrasyonu sağlayan İstanbul Üniversitesinin kurucu rektörü, Arnavut oğlu Arnavut Hoca Hasan Tahsin olduğu bilmiyorsunuz demektir:

    Türkiyemin İstiklal Marşının yazarı Arnavut oğlu Arnavut Mehmet Akif Ersoy olduğu bilmiyorsunuz demektir, Türk Ocaklarının kurucusunun Arnavut oğlu Arnavut olduğu bilmiyorsunuz, hele hele Türkiye Cumhuriyetin kurucusu, Debre’li Mustafa Kemal Atatürk’ün Arnavut oğlu Arnavut olduğu hiç bilmiyorsunuz demektir sayın Çelikdönmez:

    Sayın Çelikdönmez “””İngiliz diplomatların ve casusların l.Dünya savaşı öncesinde Arnavutları Osmanlıya karşı nasıl kışkırttıklarını görün””” derken, Prof. Dr. Halil İnalcık hocanın (bölgemizde hiç bir Slav soyu yokken) 600 yıl öncesinden Osmanlı arşivlerinden Arnavutlar hakkında yazdığı ve 1954 yayınladığı [Hicrî 835 Tarihli Sûret-i Defter-i Sancak-i Arvanid]ı hiç görmemiş ve duymamışsınız demektir:

    Ayrıca ben doğmadan 100 sene önce (10/6/1878) Arnavut Prizren Birliği’nden bihaber olduğunuzdan o Birliğin Osmanlı Padişahına ilettikleri toplantı tutanaklarından haberiniz de olmadığı gibi:

    Yunanistan’ın bağımsızlığından sonra, bölgedeki Arnavutlara yapılan katliamları ve soykırımı durdurmak ve Osmanlı İmparatorluğunu ayakta tutma çaba ve çalışmalarını hiç bir zaman Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı Arşivlerinden araştırmamışsınız:

    Hatta ve hatta Arnavutların bağımsız devlet olduktan sonra da Çanakkale’de dört Arnavut vilayetlerinden (sizin Büyük Arnavutluk dediğiniz bölge) binlerce şehidin mezar taşlarında “Arnavut” olarak yazıldığı hiç görmemişsiniz demektir sayın Çelikdönmez:

    Sayın Çelikdönmez, Sırplar için “Çentik” kelimesi Türkçemizde olan çete(ler) kelimesiyle alakasının olmadığı, özel olarak slavcanın lehçesi olan sırpça bir kelime olup, bütün Arnavutları ve de Müslümanları topraklarından kovmak için soykırım yapan grup(lar) için sosyo-politik, ekonomik, teolıjik ve ideolojik anlamda Slav ve Rum Ortodoks Papazların Kutsallaştırdıkları Dînî bir kavram olduğunu bilmiyorsunuz demektir:

    Türkiye'nin Balkanlarda, Arnavutlardan başkasını Dost/Müttefik/Partner sayan kim olursa olsun (ki şimdi söz konusu sizsiniz), Bosna Müslümanlarına Avrupa'nın göbeğinde Paris, Amsterdam, Madrid, Mosokova, Athina ve Belgrad’ın finansmanıyla soykırımı yapan Radovan Karadziç ve general Ratko Mladiç’in Bosna Parlamentosundaki Alija İzzetbegovç’i başparmakla işaret ederek “Sonunuz Geldi, şimdi Osmanlıdan (Türklerden) 600 yıllık öcünü alıyoruz” dediğini,
    Kosova Arnavutları üzerine soykırıma başlayan cani Slobodan Miloşeviç'in “Yüce Sırp Irkının şanlı askerleri, Arnavutları yeryüzünden hepsini yok etmek, ruhani Papazlarımızın emridir, emre itaatsizliğin cezası ölümdür” dediğini bilmiyorsunuz demektir sayın Çelikdönmez.

    Sayın Çelikdönmez ***ABD’nin büyük Arnavutluk projesine Sırbistan freni*** dediğinizde anlaşılan o ki; Arnavutların UÇK’sı soykırımcı Sırbistana karşı zaferi elde ettikten sonra, Türkiyemin Peygamber Ocağından kalkan Ay-Yıldızlı Uçakların Belgrad'ı vurmaları "bölgenin tek yerlisi olan Arnavutlara bir daha zarar veremesinler diye bombaladıklarını bilmiyorsunuz demektir:

    Sayın Çelikdönmez ***Büyük Arnavutluk projesi*** derken: Arnavutların (UÇK’nın) kanıyla kurulan KÜÇÜK ARNAVUTLUK, yani Kosova’yı devlet olarak ilk tanıyan Türkiyeme, ABD’ye hizmet etmekle itham etmek olduğunu bilmiyorsunuz demektir:

    Sayın Çelikdönmez, UÇK’yı Amerika’nın kurduğu yazdı[rıldı]ğınızda; Dün Belgrad’ta Türkiyemin Devlet Başkanı, Reis Recep Tayyip ERDOĞAN’ı karşılayan Sırbistan'ın cumhurbaşkanı, eş-cinsel başbakanı ve hükumetin tamamı cani kasap soykırımcı Slobodan Miloşeviç’in yardımcıları olduğunu bilmemektesiniz demektir:

    Şunu da asla unutmayın Sayın Çelikdönmez, Arnavutların vatan ve namuslarını binlerce yıldır koruyan Amerika değil, Arnavutların altı vilayeti ve en son dört vilayeti varken, Amerika, Amerika değildi hele hele devlet hiç değildi Sayın Çelikdönmez. Arnavutların vatanlarını koruma için, öyle bir onurları olmadığı ima etme aşamasında olan sizlerin “Türkçe'deki Arnavut” kelimesinin manasını bilmediğinizi ortaya açıkça çıkmıştır, ancak, lütfen bir daha asla “UÇK’yı Amerika kurdu” demeyin çünkü 1999 yılında katledilen 20 bin (silahsız kadın, çocuk, yaşlı) şehit Arnavut’a hakaret ediyorsunuz, yaşayan 20 milyonunu da üzüyorsunuz, Arnavutlara bu hakaretlerin 80 milyon Türkiyemi de üzdüğünüzü eminim.

    Türkiyemin Kıbrıs Türkünün hayatını, namusunu, onurunu, malını ve mülkünü korumak için 1974 yılındaki Kıbrıs Çıkartmanın nedenlerini, bu yazınıza göre eminim ki turizm için olduğu zannetmektesiniz sayın Çelikdönmez. Çünkü Sırpların Kosova’daki Reçak Soykırımını, Prekazi’deki Adem Jashari ve ailesine yaptıkları soykırım ve katliamları, milenyuma bir yıl kala Avrupa’nın göbeğinde 20 bin Arnavutun soykırıma kurban gitmesinden haberiniz yok demektir, hatta ve hatta Srebrenitsa soykırımından da haberiniz olmadığı anlaşılmaktadır. Siz Arnavutlara nasıl bu kadar cesurca hakaret edebilmektesiniz anlamak güç sayın Çelikdönmez?:

    Modern Türkiyemin (son 25 yılı) modern Arnavutluk ordusuna milyonlarca/milyarlarca euro yardım ettiği, Arnavut bir diğer devlet olan Kosova ordusunun kurulması için hâlihazırda bugün yaptığı ve yarın yapacağı yardımları hiç bilmiyorsunuz demektir sayın Çelikdönmez:

    Dört Vilayetteki Arnavutların namuslarını, onurlarını, vatanlarını ve milli kimliklerini korumak için kurdukları UÇK’ya; TC’nin açık ve gizli olmak üzere yardımları, rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU’nun ve binlerce milliyetçi T.C. vatandaşın (Arnavut asıllı olan ve olmayan) büyük destek ve UÇK'ya katılımları, Amerika için değil, bölgenin tek Türkiye müttefiki olan (Müslüman, Ortodox ve Katolik) Arnavutlara yardım için yaptıklarını bilmiyormusunuz sayın Çelikdönmez?:

    ***Küçük Arnavutluk sayılan Kosova’da ABD askeri üssü var*** dediğinizde anlaşılan o ki; Türkiye’de Amerika’nın İncirlik Üssü inşası Türkiye’nin NATO üyeliğinden 18 ay öncesinden başladığını ve de 1954’te resmi faaliyetlere başladığını bilmiyormusunuz demektir sayın Çelikdönmez:

    ***Sırpların da bu ilgiye ve Türkiye’nin Sırplara yüklediği misyona sıcak baktıklarını gösteriyor*** diyorsunuz ancak, Sırpların ve de Yunanların (onlardan olmayan) gündüz seninle dost olduğu ama gecenin karanlığı başladığında seni ve beşikteki bebeğini öldürüp tüm aileni (anneni, kızını, kızkardeşini, karını ve 99 yaşında babaanneyi de) tecavüz edip, taşınabilir değerli eşya ve paralarını da çaldıklarını ve bir sonraki gün hiç haberi yokmuş gibi de mezarın başına ağıt yaktıklarını bilmiyorsanız eğer sayın Çelikdönmez,
    siz bunu yaşayan bir Arnavut’a git sor, ya da bir Boşnak’a sor,
    bunlara inanmıyorsanız eğer Batı Trakyalı yada Bulgaristanlı bir Türk’e sor,
    ona da inanmıyorsanız KKTC’li bir Türke sor,
    ona da inanmıyorsan Hocalı’dan bir Azeri Türke sor, sana öyle bir anlatacaklar ki, Uluslararası Savaş Mahkemesi Kararları dahi o kadar içtenlikle anlatmaz size sayın Çelikdönmez.

    Sayın Çelikdönmez, Arnavutlar dün Erdoğan’ın Sırbistana gittiğinden memnun olmadıklarını anlatmış olayım, ancak bu arada modern dünya jeopolitiğini de ekonomik ve çıkar ilişkilerini de çok iyi bildiklerini altını çizeyim. Hatta bölgede Avrupa’nın ve de başkalarının oynadığı akrobasiyi de reelpolitiği de Arnavutlar aleyhine alınan kararları da, açık ve gizli anlaşmaları da, geçmişi de bugünü de, hatta Arnavut interlantında oynanan çatışma stratejilerini de Arnavutlardan daha iyi anlayan başka hiç bir millet yoktur emin olun,
    Çünkü,
    Bu sizin manşetten verdiğiniz ***ABD’nin büyük Arnavutluk projesine Sırbistan freni!***nde UÇK’yı Amerika kurmadan(!) asırlar önce Arnavutlar vardı, Arnavutluk vardı, ne küçüğü ne büyüğü, Allah’ın bize verdiğine razıyız biz, bölgenin tek yerlisi olan Arnavut milleti olarak bizler başkasının namusuna malına mülküne gözümüz yok (tarihte de hiç olmamıştır). Arnavut olan topraklar yine Arnavut olacaktır, yüz sene sonra da olsa tek çatı altında girmek için bir başkası değil, Arnavutlar çalışıyor ve başaracaklar (başardığımızı başaracaklarımızın teminatıdır) emin olun. Ve buna biz Arnavutlar olarak ETNİK ARNAVUTLUK ve DOĞAL ARNAVUTLUK DİYORUZ, ama sizin kullandığınız terminoloji “Büyük Arnavutluk” yukarıda da belirttiğim gibi Arnavut düşmanı Moskova, Belgrad ve bazı AB ülkenin tezi ve stratejisidir, ve siz Arnavutlara karşı onların tezlerine hizmet edebildikçe ediyorsunuz. Arnavutlar, öç alma peşinde değiller, hiç bir zaman öyle istekleri olmadı, bizler sadece hakkımızı istiyoruz. İki asırdır yaptıkları gibi bir daha bize soykırım yapmasınlar diye çalışıyoruz. Biliniz ki 18 sene geçmesine rağmen Kosova’mda hala binlerce Arnavutun akıbeti bilinmiyor, cesetlerin nerede gömdüklerini dahi bilmiyoruz çünkü…bu konuda bize yardım eden olursa da Arnavut milleti olarak minnet duyarız.

    Sayın Çelikdönmez bu yazınızla, bilerek veya bilmeyerek Arnavutlar üzerine sömürgecilik ve soykırım yapan Sırpların ve Yunanların tezlerine ve emellerine hizmet ettiğinizi altını çizerek, Arnavutlara hakaret ettiğinizi farkında olmanızı hatırlatmak istedim. Ayrıca eğer bu yazılar adınıza yazdırılıyor veya yazdırılmıyorsa, Arnavutlardan, UÇK’dan ve de Türkiyemde yazdığınız için de Türkiyemden bir yazı ile özür dilemenizi bekliyorum.
    Saygılar
    Sokol BRAHAJ
    (11/10/2017)

    SÖZ KONUSU ARNAVUTLARA HAKARET DOLU MAKALENİZ AŞAĞIDADIR:
    ABD’nin büyük Arnavutluk projesine Sırbistan freni! Yazan Ömür Çelikdönmez My Webpage KafkasSAM
    ÖMÜR ÇELİKDÖNMEZ UÇK’DAN, ARNAVUTLAR’DAN VE TÜRKİYE’DEN HÂLÂ ÖZÜR DİLEMEDİ




    BesaTime.com

    TÜRKİYE - ARNAVUT DİASPORASI’NIN “RAMUSH HARADİNAJ” AÇIKLAMASI

    TÜRKİYE - ARNAVUT DİASPORASI’NIN “RAMUSH HARADİNAJ” AÇIKLAMASI SAYIN RAMUŞ HARADİNAY TÜRKİYE - ARNAVUT DİASPORASI OLARAK KARDEŞÇE EN KALBİ TEBRİKLERİMİZİ SUNUYORUZ....

    Prof. ROBERT ELSIE: YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ ve ARNAVUTLARA AKIL VERDİ

    Albanolog Prof. ROBERT ELSIE ÇAMERİA’LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMDAN DOLAYI YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ. VE ARNAVUTLUK İLE KOSOVA MİLLİ EĞİTİM BAKANLARINA VE ARNAVUT TARİHÇİLERİNE DERS VERDİ. ARNAVUTLUK, KOSOVA ve ARNAVUTLARIN...

    PAPA İLE OLMAKTANSA  TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR
    ---

    PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS"

    Tüm Türkiye Düşmanlarına ve de Dardan Gashi’ye Atfen: PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS" Amir AHMETI, dün Dardan Gashi’nin “ Sultandan Uzaklaşınız” başlıklı Türkiye ile Hollanda arasında son...

    ARNAVUTLAR YUNANİSTAN'I SALLAYINCA TÜRKİYE DE GURUR DUYDU
    ---

    ARNAVUTLAR YUNANİSTAN'I SALLAYINCA TÜRKİYE DE GURUR DUYDU

    ARNAVUTLAR YUNANİSTAN'I SALLAYINCA TÜRKİYE DE GURUR DUYDU Bugünlerde Yunanistan denilince Türkiye kamuoyunda öncelikle Kıbrıs görüşmeleri sonrasında da Yunan Yüksek Mahkemesi’nin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK’ya ait...

    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)

    REÇAK: 15 Ocak 1999 Kosova'nın her ilinde Sırpların katliamları Arnavutlar üzerine devam ettiği bir dönemde, dünyanın ayağa kalkması sebep olan bir Soykırımın dehşet verici katliamların adıdır, REÇAK....

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com