BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    ANGELA MERKEL: ALMANYA TÜRKİYE'NİN TİCARİ ORTAĞIDIR

    Kategori: MANŞETLER Tarih: 13-08-2018, 18:38
    ANGELA MERKEL: ALMANYA TÜRKİYE'NİN TİCARİ ORTAĞIDIR


    ANGELA MERKEL: ALMANYA TÜRKİYE'NİN TİCARİ ORTAĞIDIR
    Sokol BRAHAJ


    Türkiye'nin ABD ile yaşadığı yaptırım krizine ilişkin Almanya Başbakanı Angela Merkel, açıklamalarda bulundu.
    Merkel: Almanya'nın Türkiye'nin Ticari Ortağı olduğu altını çizerek, Türkiye'deki istikrarsızlığın kimsenin faydasına olmayacağı, Türkiye'de ekonomik refah görmek istediklerini belirtti.

    ***********

    Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de, son günlerde Türk ekonomisinde meydana gelen gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.
    Seibert: "Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımızadır, AB'nin çıkarınadır.
    Biz gelişmeleri yakından takip etiklerini belirterek, Türk Lirası'nın değer kaybını yakından izliyoruz, şu an için kaygı verici ve acil müdahaleye gerektiren bir durumun olmadığı, ABD'nin bu yaptırımları Türkiye'deki Alman şirketlere olan etkisine ilişkin tehlike çanların olmayacağı" açıklamasını yaptı.

    ANGELA MERKEL: ALMANYA TÜRKİYE'NİN TİCARİ ORTAĞIDIR



    ***********

    Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier de, Donald Trump`ın Türkiye'ye yaptırımları konusunda bir açıklama yaptı.
    Altmaier: yaptırımlara tepki göstererek ABD'nin bu tarifeler kabul edilemez olduğu altını çizerek, bu yaptırımlar Çin'nin ve Türkiye'nin büyümesini yok ediyor, ki bu durum hiç kimseye katkı sağlamayacaktır. Altmaier devamında, Türkiye'yi ziyaret edeceği ve Türkiye’de faaliyet gösteren 7 binden fazla Alman şirketinin çıkarlarından, Almanya ve Berlin hükumetinin de sorumlu olduğunu belirtti.

    "Türkiye, Avrupa'da güvenlik ve güvenilirlik anlamına geliyor. Biz, Ankara ile göç konusunda mükemmel çalıştıklarını" belirten Bakan Altmaier, Türkiye'de seçimlerin geride kaldığını ve Almanya'nın, 80 milyon nüfuslu NATO üyesi Türkiye ile ekonomik ilişkileri ilerletmek istediğini altını çizdi.

    Altmaier, Donald Trump'ın, Çin ve Türkiye'ye yönelik ek vergi uygulamalarının, dünya ekonomisine zarar verebileceği uyarısında bulunarak "Bu ticaret savaşı, dünyanın ekonomik büyümesini yavaşlatıyor, yıkıyor ve güvensizlik üretiyor. Dünyamızda tecrübeyle sabittir ki ticaret savaşları, kimsenin yararına eğiş, çünkü ürünleri pahalılaştırdığı için tüketicilere sıkıntı veriyor. Avrupa Birliği olarak ABD ile düşük vergilere, daha az korumacılığa ve açık pazarlı bir dünya ticaretine ihtiyacın var olduğu belirtti.

    Altmaier soru üzerine, Washington'un, başka ülkelerle yaptığımız hiçbir ticari ilişkimize dikte etmesine izin vermeyiz. Bundan dolayı İran'ın nükleer silah üretmemesi için Viyana Nükleer Anlaşmasının yanındayız. Her Alman şirketi, İran'a ne kadar istiyorsa o kadar yatırım yapmaya devam edebileceğini belirterek, Almanya olarak, ulusal düzeyde ve Avrupa'da finans kanallarını açık tutmak için yollar arıyoruz. Şirketlerin yurt dışı faaliyetlerine ihracat kredileriyle destek vermeye devam edeceklerini belirtti.


    Sokol BRAHAJ

    BesaTime Derleme Haber
    13/08/2018




    BesaTime.com

    GÖÇ EDENLERİN DE TEMEL DÜRTÜLERİ ‘HAYATTA KALMAKTIR’

    GÖÇ EDENLERİN DE TEMEL DÜRTÜLERİ ‘HAYATTA KALMAKTIR’...

    GÖZÜBENLİ, ARNAVUTLARA, ARNAVUTLARI ANLATAN TÜRK: YUNANİSTAN SİZE SOYKIRIM YAPTI

    GÖZÜBENLİ, ARNAVUTLARA, ARNAVUTLARI ANLATAN TÜRK: YUNANİSTAN SİZE SOYKIRIM YAPTI...

    BALKANLARDA ALMANYA - TÜRKİYE REKABETİ

    BALKANLARDA ALMANYA - TÜRKİYE REKABETİ Doç. Dr. Hasan OKTAY...

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ ARNAVUTLARA SOYKIRIM YAPAN “KAN EMİCİ KATİL Napoleon Zerva [YUNANİSTAN BAKANI]” II.Dünya Savaşı esnasında söylendiği gibi ne İtalyanlara karşı...

    Skandal: Trump, Damadını Danışmanlığa Atadı

    ABD'nin müstakbel başkanı Donald Trump, damadı Jared Kushner'i üst düzey danışmanlık görevine atadı. Trump'ın kızı Ivanka'nın eşi olan Kushner, Ortadoğu ve ticaret politikaları alanında danışmanlık yapacak....

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com