BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    GÖZÜBENLİ, ARNAVUTLARA, ARNAVUTLARI ANLATAN TÜRK: YUNANİSTAN SİZE SOYKIRIM YAPTI

    Kategori: MANŞETLER Tarih: 25-05-2018, 18:46
    GÖZÜBENLİ, ARNAVUTLARA, ARNAVUTLARI ANLATAN TÜRK: YUNANİSTAN SİZE SOYKIRIM YAPTI

    GÖZÜBENLİ, ARNAVUTLARA, ARNAVUTLARI ANLATAN TÜRK: YUNANİSTAN SİZE SOYKIRIM YAPTI
    25-05-2018
    Tiran İşletme Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin davetlisi olarak katıldığı Tiran 5. Uluslararası Disiplinlerarası Çalışmalar Konferansı'nda "Lozan Barış Anlaşması bağlamında Çamerya Arnavutları'nın Hakları" başlıklı bildiri sunan Gostivar merkezli Uluslararası STK Demokratik Girişimler Birliği Türkiye Direktörü Abdullah Sencer Gözübenli konferans sonrası Besa Time'ın sorularını cevapladı.
    Gözübenli: Çam meselesi bir Soykırım meselesidir.


    Çam Arnavutları'nın Lozan Barış Anlaşması'nın 45. maddesinde belirtildiği gibi Yunanistan'daki Müslüman azınlık kapsamında kabul edilerek Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi'ne tabi tutulmasına rağmen nüfusun büyük bir kısmının mübadeleden muaf tutulduğunu belirten Gözübenli, Lozan Barış Anlaşması'nın konusu olduğu halde Anlaşma'nın Müslüman azınlığa sağladığı mülkiyet hakkı başta olmak üzere en temel insan haklarından Çam Arnavutları'nın yararlanamadığını söyledi.

    Lozan Barış Anlaşması'nın uygulama sürecinin BM gözetiminde sürdürüldüğünü ve BM'nin sessizliğinin kendisini kaygılandırdığını belirten Gözübenli, diğer taraftan Çam Arnavutları'nı Müslüman azınlık sayıp azınlık haklarından yararlandırmamanın Yunanistan'ın üyesi olduğu AB değerlerine aykırı olduğunu ve Yunanistan'ın suç işlediğini söyledi.

    Abdullah Sencer Gözübenli, AB'nin Çam Arnavutları'nın hakları konusunda adım atması gerektiğini belirtirken AB yetkililerinin, "Çam meselesi, iki devlet arasında çözüm bekleyen bir meseledir" diyen Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Üyesi Johannes Hahn kadar cesur olmaya davet etti.

    Yunanistan'ın meseleleri mesele etmeyerek çözümden kaçtığını belirten Gözübenli, "Çam Meselesi Yunanistan mesele etse de etmese de meseledir, bir Soykırım meselesidir! Çam meselesi Güney Balkanlar'ın holocaust'udur. Ancak Yunanistan bu kafayla hiçbir zaman Almanya olamayacak." dedi.

    Rapörtaj: Sokol BRAHAJ / 25-05-2018

    GÖZÜBENLİ, ARNAVUTLARA, ARNAVUTLARI ANLATAN TÜRK: YUNANİSTAN SİZE SOYKIRIM YAPTI


    BesaTime.com

    YUNANİSTAN'IN EDİ RAMA’YA VE DİTMİR BUSHATİ’YE ŞANTAJLARI VE ÖLÜMLE TEHDİTİ

    YUNANİSTAN'IN EDİ RAMA’YA VE DİTMİR BUSHATİ’YE ŞANTAJLARI VE ÖLÜMLE TEHDİTİ YUNANİSTAN’IN DENİZLER ÜZERİNDEKİ GÜCÜ: ARNAVUTLUK ve EGE DENİZİ ÖRNEĞİ...

    SOKOL BRAHAJ, YUNANİSTAN'IN ÇAMERİA'LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMI DETAYLARIYLA İLK DEFA TRT'DE ANLATTI

    SOKOL BRAHAJ, YUNANİSTAN'IN ÇAMERİA'LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMI DETAYLARIYLA İLK DEFA TRT'DE ANLATTIGAZETECİ YAZAR, AB UZMANI SOKOL BRAHAJ YUNANİSTAN'IN ÇAMERİA'LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMI İLK DEFA DETAYLARIYLA KONUK...

    Prof. ROBERT ELSIE: YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ ve ARNAVUTLARA AKIL VERDİ

    Albanolog Prof. ROBERT ELSIE ÇAMERİA’LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMDAN DOLAYI YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ. VE ARNAVUTLUK İLE KOSOVA MİLLİ EĞİTİM BAKANLARINA VE ARNAVUT TARİHÇİLERİNE DERS VERDİ. ARNAVUTLUK, KOSOVA ve ARNAVUTLARIN...

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ ARNAVUTLARA SOYKIRIM YAPAN “KAN EMİCİ KATİL Napoleon Zerva [YUNANİSTAN BAKANI]” II.Dünya Savaşı esnasında söylendiği gibi ne İtalyanlara karşı...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com