BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    TÜRKİYE'NİN 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ: GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ARNAVUTLAR İÇİN JEOPOLİTİK BİR AVANTAJDIR

    Kategori: --- Tarih: 25-06-2018, 21:44
    TÜRKİYE'NİN 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ: GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ARNAVUTLAR İÇİN JEOPOLİTİK BİR AVANTAJDIR
    TÜRKİYE'NİN 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ: GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE, ARNAVUTLAR İÇİN JEOPOLİTİK BİR AVANTAJDIR
    Eski Büyükelçi Prof. Shaban MURATİ
    Arnavutça orijinal yazı: GSH.AL
    BesaTime için Türkçe: Sokol BRAHAJ

    GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE: ARNAVUTLUK İÇİN JEOPOLİTİK BİR AVANTAJDIR
    Arnavutluk'un “Türkiye'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Parlamento Seçimleri”ni, devlet çıkarları için stratejik ilgisini jeopolitik gözle bakmasını şart koşuyor. En önemli ve en güçlü Balkan devleti olan Türkiye'nin başına, Erdoğan'ın yeniden Devlet Başkanı görevine seçilmiş olması: demek oluyorki her şeyden önce ve ilk etapta iki Arnavut devletinin (Arnavutluk ve Kosova) ve Balkanlar'daki Arnavut faktörünün bölgesel koşullarında konumları ve çıkarları için göz önünde bulundurmaları gereken konudur.
    Erdoğan'ın yeniden seçilmesi, Türkiye'nin önemli bir bölgesel faktör olarak Akdeniz, Orta Doğu, Orta Asya ve Balkanlar'daki rolünü güçlendirmek için onun politika ve stratejisinin devam etmesi anlamına geliyor. Türkiye'nin önemli bir bölgesel güç olarak konumunu güçlendirmedeki bu sürekliliği, Balkan bölgesindeki Arnavut faktörünün ağırlığı ve beklentileri için elverişli bir durumu teşkil etmektedir.

    Başkan Erdoğan,Türkiye'nin dış politikasında, iki Arnavut devleti olan Arnavutluk ve Kosova'yı stratejik müttefik olarak kabulundeki kararlılığını gösteren, bir Balkan devletinin ilk ve tek Başkanı'dır.
    Başkan Erdoğan, Arnavutluk ve Kosova ile özel ilgli gösteren ve özel ilişkiler kuran, bir Balkan devletinin ilk ve tek Başkanı'dır.
    Başkan Erdoğan, 21. yüzyılın başındaki iki Arnavut devletinin Balkan bölgesindeki “yeni diplomasi ve stratejilerini ile bölgesel Arnavut Faktörünün rolünü kabul eden ve takdir eden”, bir Balkan devletinin ilk ve tek Başkanı'dır.
    Başkan Erdoğan, Arnavutluk'un bölgedeki tarihi rakipleri karşısında yeni bir simetriyi ve güç dengesinin geri kazanmasına yardımcı olan, bir Balkan devletinin ilk ve tek Başkanı'dır.
    Arnavutların Türkiye ile Stratejik İttifakı, bölgesel ilişkilerinde Arnavutluk ve Kosova için ve özellikle Kosova'yı devlet olarak tanımayan Arnavut milletinin tarihi rakipleri karşısında bir diplomatik güç kartıdır.

    TÜRKİYE'NİN 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ: GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ARNAVUTLAR İÇİN JEOPOLİTİK BİR AVANTAJDIR

    Bütün Balkan ülkeleri için ama özellikle Arnavut faktörünü ve Arnavut milletini bölgedeki varlığını hiç bir zaman sevmeyenler, artık iki Arnavut Devletinin ve Bölgedeki Arnavut milletinin Türkiye ile olan bu stratejik ittifakını, hesaba katmak zorundadırlar.
    Arnavutların tarihi rakipleri olan Sırbistan ve Yunanistan, Türkiye'nin bölgedeki bu gücünün farkında olduklarından dolayı, dün gece 24 Haziran seçimlerin sandıkların sayımı bitmeden ve YSK'nın Erdoğan'ın zaferini resmi olarak ilan etmeden çok önce, Türkiye'nin Cumhurbaşkanını tebrik eden resmî mesajlar göndermek için alelacele koştular.

    Ülkemizin (Arnavutluk'un) Türkiye'nin Seçimleri ve Devletin Uluslararası İlişkilerinin etkilerini, bölgesel ve uluslararası konumları üzerindeki etkileri ile değerlendirmek gerek.
    Özellikle somut olarak Arnavutluk ve Kosova örneğinde: Türkiye'nin ve onun konumu bölgesel ve uluslararası areneda güçlenmesi, bölgedeki Arnavut faktörünün rolünü ve ağırlığını desteklemektedir.
    Seçimlerin sonucu veya devletin Uluslararası İlişkileri: dini ve etnik azınlıklardan esinlenen komplekslere göre şekillenmez. Balkanlar'daki tarihi rakiplerimizin sponsorluk yaptığı konulara göre de şekillenmez, veyaonların Tiran ve Priştine'deki lobilerinin isteği doğrultusunda da şekillenmiyor.
    Bir ülkenin yönetim şekli ve o ülkenin hükümet sistemi meselesi bir iç meseledir ve bu o ülke vatandaşlarının iç ve özel alanıdır. Kendi seçimlerini o ülkenin halkı yapar ve kendi tercihleriyle kendi yönetici ve liderlerini seçerler.

    Arnavutluk'un dünyaya "proleter devrimin" nasıl yapılıdığı ile "Çin ve Endonezya devrim için nasıl başkaldırı yapacaklarını" öğretmek için hayal ettiği “zaman geçmiştir”. Arnavutluk bugün dünyanın merkezi olamaz ve diğer devletlere demokrasi dersi öğretemez.
    Ülkemiz (Arnavutluk) 106 yıl boyunca ülke olarak sultanlar tarafından yönetilmekte olduğundan dolayı, dünyanın "sultanları" hakkında konuşamazsınız. Bir devletin içişleri, Arnavutluk ve Arnavut milletinin vizyonuyla ve jeopolitik çıkarlarıyla karıştırılmamalıdır. Bu nedenle güçlü bir Türkiye, Arnavutluk, Kosova ve Arnavut milleti için jeopolitik bir avantaj olarak görülmelidir. GSH.AL
    BesaTime için Türkçe: Sokol BRAHAJ

    TÜRKİYE'NİN 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ: GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ARNAVUTLAR İÇİN JEOPOLİTİK BİR AVANTAJDIR


    BesaTime.com

    MAKEDONYA’NIN İSİM DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ ATINA VE ÜSKÜP’ÜN ISRARI, ÇIKARLARI VE STRATEJİLERİ ARNAVUTLAR VE TÜRKİYE İÇİN TELAFİSİ OLMAYAN BİR KAYIPTIR

    MAKEDONYA’NIN İSİM DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ ATINA VE ÜSKÜP’ÜN ISRARI, ÇIKARLARI VE STRATEJİLERİ: ARNAVUTLAR VE TÜRKİYE İÇİN TELAFİSİ OLMAYAN BİR KAYIPTIR...

    ARNAVUTLUK'TA MİLLİ SKANDAL: ARNAVUT DEVLETİNİN EGEMENLİĞİ “İSKENDERBEY YILI” NDA DÜN ÜLDÜ, HEM DE BAŞKENT TİRAN'DAKİ BİR KİTAP FUARINDA

    ARNAVUTLUK'TA MİLLİ SKANDAL: (video)ARNAVUT DEVLETİNİN EGEMENLİĞİ “İSKENDERBEY YILI” NDA DÜN ÜLDÜ, HEM DE BAŞKENT TİRAN'DAKİ BİR KİTAP FUARINDA...

    BALKANLARDA ALMANYA - TÜRKİYE REKABETİ

    BALKANLARDA ALMANYA - TÜRKİYE REKABETİ Doç. Dr. Hasan OKTAY...

    ARNAVUTÇA, KARADAĞ CUMHURİYETİ DEVLETİNİN RESMİ DİLİ OLDU

    ARNAVUTÇA, KARADAĞ CUMHURİYETİ DEVLETİNİN RESMİ DİLİ OLDU ARNAVUTLAR BİR ASIR SONRA ANADİLLERİ OLAN ARNAVUTÇA’YI KARADAĞ CUMHURİYETİ DEVLETİNİN RESMİ DİLİ HALİNE GETİRMEYE BAŞARDILAR....

    PAPA İLE OLMAKTANSA  TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR
    ---

    PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS"

    Tüm Türkiye Düşmanlarına ve de Dardan Gashi’ye Atfen: PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS" Amir AHMETI, dün Dardan Gashi’nin “ Sultandan Uzaklaşınız” başlıklı Türkiye ile Hollanda arasında son...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com