BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    Prof. ROBERT ELSIE: YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ ve ARNAVUTLARA AKIL VERDİ

    Kategori: MANŞETLER Tarih: 30-03-2017, 21:02
    Prof. ROBERT ELSIE:  YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ ve ARNAVUTLARA AKIL VERDİ
    Albanolog Prof. ROBERT ELSIE ÇAMERİA’LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMDAN DOLAYI YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ.
    VE ARNAVUTLUK İLE KOSOVA MİLLİ EĞİTİM BAKANLARINA VE ARNAVUT TARİHÇİLERİNE DERS VERDİ.
    ARNAVUTLUK, KOSOVA ve ARNAVUTLARIN DİĞER BÖLGELERİNİN TARİHİNDE ÇAMËRİA VE BİRÇOK KONU DAHA EKSİKTİR.
    ÇAMERİALI ARNAVUTLARA YAPILAN KATLİAM VE SOYKIRIMLAR ARNAVUTLUK VE KOSOVA’NIN RESMİ TARİHİNDE YAZIN.
    ÇAMERİA ARNAVUTLARI KORKUNÇ BİR TARİH YAŞADILAR VE O TARİHTE NE YAŞADIKLARINI BİZLERE HALA AKTARABİLEN YAŞAYAN İNSANLAR VAR.

    DÜNYANIN EN ÖNDE GELEN ALBANOLOG’U, PROF. ROBERT ELSİE, TİRANA ÜNİVERSİTESİ, TARİH VE FİLOLOJİ FAKÜLTESİNDE BİR KONFERANSA KATILDI. PROF. ELSİE, ARNAVUTLARIN TARİHİNE HAKİM, AMA ÖZELLİKLE YUNANİSTAN’IN YANYA VİLAYETİNDEKİ ÇAMERİALI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIM VE KATLİAMLARI ARAŞTIRAN DÜNYANIN EN ÖNDE GELEN ARNAVUT DOSTU BİR AKADEMİSYENDİR.
    PROF. ELSİE KONUŞMASINDA, ARNAVUTLUK, KOSOVA VE ARNAVUTLARIN DİĞER BÖLGELERİNİN TARİHİNDE, YANİ ARNAVUTLARIN TARİHİNDE ÇAMËRİA VE BİRÇOK KONU DAHA TARİH KİTAPLARINDA EKSİK OLDUĞUNU ALTINI ÇİZEREK, BELGELERİN IŞIĞINDA TARİHİNİZİ YAZIN DİYE BELİRTTİ.
    Prof. ROBERT ELSIE:  YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ ve ARNAVUTLARA AKIL VERDİ
    "ARNAVUTLARIN TARİHİNİ, YABANCILAR YAZDI, ÇÜNKÜ ARNAVUTLAR KENDİ TARİHLERİNİ YAZMADILAR. BU AÇIDAN BAKILDIĞINDA İSE, ARNAVUTLARIN TARİHİ DİLSİZ OLARAK BİLİNİR.
    ARNAVUTLARIN TARİH YAZIMINDA ÇOK FAZLA KAYNAKLARI DA YOK, AYRICA ARNAVUT TARİHİNİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ HİÇ BİLİNMİYOR. BİLİNMEYEN TARİH DE, YAZILSIN. EKSİK OLAN BÖLÜMLERİ SÖZLÜ TARİH İLE YAZIN, O TARİH BUGÜN HALA KONUŞULUYOR, BELGE YOKSA DA ONU YAŞAYANLAR BUGÜN HALA HAYATTALAR. BU TARİHE GAZETECİLERİNİZ DE KATKI SAĞLAYABİLİRLER, ÇÜNKÜ ONLAR DEVAMLI OLARAK O TARİHİ YAŞAYANLARLA RÖPORTAJLAR YAPABİLİRLER.
    AYRICA BU KONUDA, AİLELER DE UĞRAŞ VERMELERİ GEREKİYOR. ÇAMERİA SOYKIRIMI ÖRNEĞİNDE, AİLELER KENDİ TARİHLERİNİ YAZMAK İÇİN İLGİLENMELERİ GEREK. II.DÜNYA SAVAŞI BİTİMİNDE ÇAMERİALI ARNAVUTLAR KORKUNÇ OLAYLARIN YAŞANDIĞI BİR TARİHİ YAŞADILAR. VE ŞUNU UNUTMAYALIM Kİ, BİZ O GÜNLERDE YAŞANANLARDAN ÇOK ŞEY BİLMİYORUZ. ÇÜNKÜ ÇAMERİA ARNAVUTLARINA YAPILAN SOYKIRIM SADECE ONU YAPAN YUNANİSTAN DEVLETİ YAZDI, VE YAZDIKLARI ŞEYLERİ DE GERÇEKLE HİÇBİR ALAKASI OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ, BİZ BU KADARINI BİLİYORUZ” DEDİĞİNİ 27.AL AKTARMAKTADIR. TÜRKÇEYE ÇEVİREN KOZMA ÇUPİ


    BesaTime.com
    PAPA İLE OLMAKTANSA  TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR
    ---

    PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS"

    Tüm Türkiye Düşmanlarına ve de Dardan Gashi’ye Atfen: PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS" Amir AHMETI, dün Dardan Gashi’nin “ Sultandan Uzaklaşınız” başlıklı Türkiye ile Hollanda arasında son...

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ ARNAVUTLARA SOYKIRIM YAPAN “KAN EMİCİ KATİL Napoleon Zerva [YUNANİSTAN BAKANI]” II.Dünya Savaşı esnasında söylendiği gibi ne İtalyanlara karşı...

    ARNAVUTLAR YUNANİSTAN'I SALLAYINCA TÜRKİYE DE GURUR DUYDU
    ---

    ARNAVUTLAR YUNANİSTAN'I SALLAYINCA TÜRKİYE DE GURUR DUYDU

    ARNAVUTLAR YUNANİSTAN'I SALLAYINCA TÜRKİYE DE GURUR DUYDU Bugünlerde Yunanistan denilince Türkiye kamuoyunda öncelikle Kıbrıs görüşmeleri sonrasında da Yunan Yüksek Mahkemesi’nin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK’ya ait...

    Çameria'lı Arnavut-Dinozâdelerden Abidîn Dino Paşa'nın Kitâbeleri

    Arnavutluk Kadim Hanedânından, Çam-Dinozâdelerden, Eski Sivas, Ankara, Adana, Cezâir-i Bahr-i Safîd vilâyetleri Vâlisi, Mesnevi-yi Şerif ve Kasîde-i Bürde Şerhleri Müellifi Allâme Merhum Abidîn Paşa'nın (Vefatı: 25 Rebiülevvel...

    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)

    REÇAK: 15 Ocak 1999 Kosova'nın her ilinde Sırpların katliamları Arnavutlar üzerine devam ettiği bir dönemde, dünyanın ayağa kalkması sebep olan bir Soykırımın dehşet verici katliamların adıdır, REÇAK....

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com