BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    KENDİ ÜLKESİNE TURİST OLARAK GİTMEK ZORUNDA KALAN DÜNYADA BAŞKA HANGİ MİLLET VAR ?

    Kategori: MANŞETLER Tarih: 26-03-2017, 15:10
    KENDİ ÜLKESİNE TURİST OLARAK GİTMEK ZORUNDA KALAN DÜNYADA BAŞKA HANGİ MİLLET VAR ?
    BİR SANATÇI HANIMA CEVABIM: KENDİ ÜLKESİNE TURİST OLARAK GİTMEK ZORUNDA KALAN DÜNYADA BAŞKA HANGİ MİLLET VAR ???

    Öncelikle size selam ve saygılarımı sunarım, geçen gün sosyal medyada yorumunuzu T.C.vatandaşı bir Arnavut olarak üzülerek okudum, müsaadenizle bende size bir kaç cümle ile yapmış olduğunuz yorum hakkındaki kendi düşüncelerimi aktarmak isterim..
    Ben onur ve gurur duyduğum Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyım. Aslen Arnavut'um, Arnavut olmaktan da gurur duyarım, benim hangi kritere göre Arnavut olup olmadığımı bu dünyada başta Arnavutluk devleti olmak üzere hiç kimse sorgulayamaz… aslını (etnik kökenini) inkar eden haramzadedir.

    Bu dünyada hiç kimse isteyerek keyfinden kendi ülkesinden ayrılmaz, açlık savaşlar baskılar vs sebeplerden dolayı insanlar göçmen durumuna düşerler, onun içindir ki dünyada diaspora denilen bir gerçek var. Diasporayı Arnavutlar icat etmedi, diasporada yaşamak aslında o insanların değil, tam tersine o devletin büyük ayıbıdır…

    KENDİ ÜLKESİNE TURİST OLARAK GİTMEK ZORUNDA KALAN DÜNYADA BAŞKA HANGİ MİLLET VAR ?

    Bu dünyada üç millet vardır ki kendi devletinin toprakları dışında nüfusunun fazlası yurtdışında yaşar, birincisi Arnavutlar, ikincisi Ermeniler, üçüncüsü Yahudilerdir:
    Arnavutluk dışında bu diğer iki ülke bu büyük ayıptan kurtulmak için basit anlamda bir tahkikatla pasaport yada doğum belgesi ibrazı karşılığında o insana derhal haftasında otomatikman vatandaşlık vermektedir.


    Açı gerçek şudur ki,aynı uygulama Yunanistan içinde geçerlidir, yunan vatandaşı olmanız için anne yada babanıza ait elinizde bir kimlik yada pasaportunuz varsa anında sorgumuz sualsız vatandaşlık alırsınız, ama iş her ne hikmetse Arnavut vatandaşı olmaya gelince Amerikan vatandaşı olmak daha kolay gözüküyor...

    Şimdi ben buradan soruyorum, dünyada Arnavutluk devleti dışında, Alman olduğunu ispatlayıp da bir insana Almanya devleti tarafından cevap olarak sen Alman değilsin sana vatandaşlık veremeyiz kusura bakma canımız öyle istiyor denir mi yada bu düşünceyi ortaya koyan tavırlar sergilenir mi !!!

    Ben İtalyan'ım deyip İtalyan olduğunu ispatlayıp da bir insana İtalyan devleti tarafından cevap olarak sen İtalyan değilsin,sana vatandaşlık veremeyiz kusura bakma canımız öyle istiyor denir mi yada bu düşünceyi ortaya koyan tavırları sergilenir mi !!!

    Hangi uluslararası hukukta bu davranışın yeri var, kendi ülkesine turist olarak gitmek sorunda kalan şu dünyada başka hangi millet var !!!
    Benim elimde şahsen pasaportlar doğum belgeleri mevcut, 10 yıl önce Arnavutluk devletinin Ankara Büyükelçiliğine vatandaşlık müracaatımı şahsen yaptım, evrakların bir kopyası da elimde, ancak hala bir cevap yok, neden acaba !!!

    Mehmet Akif Ersoy'un durumu da aslında budur, kendisi Arnavut olduğunu beyan etmiş ancak Arnavutluk devleti bu gün bize sahip çıkmadığı gibi o günde büyük dedelerimize, dedelerimize, babama, bana ve yeğenlerime kadar sahip çıkmamış kendisine uzatması gereken elini uzatmamıştır, yani konuyu bu şekilde anlamanız gerekir acizane fikrim, sizin anlattığınız gibi değil…!

    Siz Arnavut vatandaşı olarak, yetkililere sorun bakalım bize niye böyle davranıyorlar...üstelik iki devletten birini yada her ikisini bir sorun lütfen, çünkü iki devletimiz var; Arnavutluk 105 yaşında ile Kosova 9 yaşında…!

    Hayrettin Kurtuluş


    BesaTime.com
    PAPA İLE OLMAKTANSA  TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR
    ---

    PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS"

    Tüm Türkiye Düşmanlarına ve de Dardan Gashi’ye Atfen: PAPA İLE OLMAKTANSA TÜRKLERLE OLMAK DAHA İYİDİR "LIVER TURCX DAN PAUS" Amir AHMETI, dün Dardan Gashi’nin “ Sultandan Uzaklaşınız” başlıklı Türkiye ile Hollanda arasında son...

    TÜRKİYE-ARNAVUT DİASPORASI-BESA OLARAK MEHMET AKİF ERSOY’U SAYGIYLA ANIYORUZ

    TÜRKİYE-ARNAVUT DİASPORASI-BESA OLARAK İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABUL EDİLİŞİNİN VESİLESİ İLE İSTİKLAL MARŞIMIZIN YAZARI MEHMET AKİF ERSOY’U SAYGIYLA ANIYORUZ! ALLAH, BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN! BUNU BENDEN...

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ ARNAVUTLARA SOYKIRIM YAPAN “KAN EMİCİ KATİL Napoleon Zerva [YUNANİSTAN BAKANI]” II.Dünya Savaşı esnasında söylendiği gibi ne İtalyanlara karşı...

    ARNAVUTLAR YUNANİSTAN'I SALLAYINCA TÜRKİYE DE GURUR DUYDU
    ---

    ARNAVUTLAR YUNANİSTAN'I SALLAYINCA TÜRKİYE DE GURUR DUYDU

    ARNAVUTLAR YUNANİSTAN'I SALLAYINCA TÜRKİYE DE GURUR DUYDU Bugünlerde Yunanistan denilince Türkiye kamuoyunda öncelikle Kıbrıs görüşmeleri sonrasında da Yunan Yüksek Mahkemesi’nin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK’ya ait...

    Tepedelenli Ali Paşa’nın İstanbul-Silivrikapı Dışındaki Mezar Şahidesi Ve Kitâbesi

    Arnavutluk-Yanya Sancağı Mutasarrıfı Tepedelenli Merhum Ali Paşa’nın İstanbul-Silivrikapı Dışındaki Mezar Şahidesi Ve Kitâbesi...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com