BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    ROMA'da G20 ANLAŞTI: KÜRESEL KURUMLAR VERGİSİ 2023'TE

    Kategori: MANŞETLER / HABERLER / SİYASİ&EKONOMİ / BÖLGE / DÜNYA / ANALIZLER / RAPORLAR / DUYURLAR Tarih: 31-10-2021, 14:03
    ROMA'da G20 ANLAŞTI: KÜRESEL KURUMLAR VERGİSİ 2023'TE
    ROMA'da G20 ANLAŞTI: KÜRESEL KURUMLAR VERGİSİ 2023'TE

    Roma'da toplanan G20 Zirvesi'de dünya liderleri, Küresel Kurumlar Vergi anlaşmasını onayladılar.

    Kürenin en önde gelen 20 büyük ekonomisinin liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi, İtalya'nın başkenti Roma'da devam ediyor.


    ROMA'da G20 ANLAŞTI: KÜRESEL KURUMLAR VERGİSİ 2023'TE


    Dünya ekonomisini elinde tutan bu liderler "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" oturumunda, salgın döneminde ekonomik toparlanma, aşılama kampanyası ve salgın döneminde sağlığa ilişkin öne çıkan gelişmeleri ele alarak, yoksul ülkelere daha fazla Covid aşısı sağlamayı kabul ederek, özellikle işletmelerin "Vergi Cennetleri"nde karlarını saklamasını önlemeyi amaçlayan küresel asgari kurumlar vergisini oy birliğiyle kabul ettiler.

    Bu anlaşma aslında dev şirketleri etkileyeceği bilirtilirse de aslında ayırım yapan bir vergi olmayacağı belirtmek gere. Zirve boyunca Roma'daki açıklamalara göre bu şirketlerin başında, Shell, Total, Gazprom, Google, Amazon, Microsoft ve Facebook gibi internet şirketlerinin yanı sıra küçük-orta-büyük ülkelerinin siyasiçilerinin kazanç hareketlerinin ve onların Offshore şirketleriyle beraber bir çok bölgesel şirketler de dahil olmak üzere küresel şirketlerin 2023'ten itibaren en az yüzde 15 vergi oranına mecbur tutulmasını sağlayacaklarını belirtilmiştir. OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) bir ay önce çok uluslu şirketlerin faaliyette bulundukları ülkelerde az yüzde 15 oranında vergilendirilmesine yönelik anlaşmanın 136 ülke tarafından kabul edildiğini bildirmişti ve 2023'ten itibaren başlatılmasını önermişti. Ancak G20 bu anlaşması bu verginin 14 ay sonra taplanacağı garantisini vermiştir.


    ROMA'da G20 ANLAŞTI: KÜRESEL KURUMLAR VERGİSİ 2023'TE


    İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin isteği ile bugün yapılan "G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi" toplantısında, Avrupa Birliği, Afgan halkının insani ihtiyaçlarının karşılanması, Afganistan'ın komşularının desteklenmesi ve güvenliğin artırılması amacıyla 1 milyar Euro'luk destek paketi taahhüdünde bulundu.

    Sokol Brahaj
    G20 2021, Roma, 31.10.2021

    ROMA'da G20 ANLAŞTI: KÜRESEL KURUMLAR VERGİSİ 2023'TE


    ROMA'da G20 ANLAŞTI: KÜRESEL KURUMLAR VERGİSİ 2023'TE

    DÜNYA TURİZMİ 2020 YILINDA 3 TRİLYON $ KAYBETTİ

    DÜNYA TURİZMİ 2020 YILINDA 3 TRİLYON $ KAYBETTİ...

    AB’NİN COVİD-19’U VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ HARARETLİ ZİRVESİ DEVAM EDİYOR│Kader SEVİNÇ

    AB’NİN COVİD-19’U VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ HARARETLİ ZİRVESİ DEVAM EDİYOR Kader SEVİNÇ...

    ANGELA MERKEL: ALMANYA TÜRKİYE'NİN TİCARİ ORTAĞIDIR

    ANGELA MERKEL: ALMANYA TÜRKİYE'NİN TİCARİ ORTAĞIDIR Sokol BRAHAJ Türkiye'nin ABD ile yaşadığı yaptırım krizine ilişkin Almanya Başbakanı Angela Merkel, açıklamalarda bulundu. Merkel: Almanya'nın Türkiye'nin Ticari Ortağı olduğu...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com