BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    TURİZM SEZONU BU YAZ HİÇ BİR ENGEL KABUL ETMEYECEK

    Kategori: MANŞETLER / HABERLER / SİYASİ&EKONOMİ / BÖLGE / DÜNYA / ANALIZLER / RAPORLAR / DUYURLAR Tarih: 28-03-2021, 23:44
    TURİZM SEZONU BU YAZ HİÇ BİR ENGEL KABUL ETMEYECEK


    TURİZM SEZONU BU YAZ HİÇ BİR ENGEL KABUL ETMEYECEK

    Geçen sene pandemi yüzünden dünya turizmi 3 Trilyon $ kaybetti.
    2021 yılı için turizm sektöründeki küçük ve orta işletmeler kendi ülkelerindeki hazırlıklara başladılar.
    Gecen sene dünya üzerine küçük ve orta ölçekli hotellerin yarısından fazla ya iflas etti yada çok ucuz fiyatlarda el değiştirdiğini belirtiliyor.
    Hükumetlerinden bekledikleri yardımları görmeyen turizm işletmeleri, bu sene için kendi hükümetleriyle hiç bir müzakere yapmadan hazırlıklara başladıklarını, ve hükümetler üzere baskılarını her geçen gün daha fazla arttırdıklarını belirtiliyor.

    Melis Ozoglu, konuyla ilgili EuroNews'daki yazısında, AB'nin 2021 yılı turizm sezonu için önemli çalışmalar yapacağı dile getirmektedir.

    Ozoglu, Avrupa Komisyonu'nun aşı programından sorumlu üyelerinden Thierry Breton, Avrupa'nın bu yaz iyi bir turizm sezonu geçirebilmesi için "aşılamada bir sonraki vitese geçilmesi gerektiğini" söyledi.

    Avrupa Birliği (AB) yürütme organının aşı görev gücüne başkanlık eden Breton, bir televizyon ve radyo kanalında yaptığı açıklamada, Birliğin temmuz ortasına kadar 420 milyon doz aşıyı uygulaması gerektiğini savundu.

    'AB aşılamada vites artırmalı'

    AB'nin toplu bağışıklığa ulaşması için bu rakamın gerekli olduğunu söyleyen Breton aşılama kampanyası için "Bir sonraki vitese geçmeliyiz" dedi.

    Haziran ayında planlanan ortak bir AB aşı sertifikasının uygulamaya konmasının seyahatin yeniden başlamasını destekleyeceğini de sözlerine ekledi.

    AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, salgında üçüncü dalganın başladığını ve durumun "endişe" verici olduğunu söyleyerek, Avrupa'da hızla aşılama yapılmasının önemine işaret etmişti.

    Aşı sertifikasının yaz aylarına kadar hazır olması öngörülüyor. "Dijital Yeşil Sertifikası"nı özellikle turizm gelirlerine ihtiyaç duyan İspanya ve Yunanistan gibi AB ülkeleri istiyor.

    Fransa, Almanya, Belçika gibi ülkeler ise "adalet duygusunu zedeleyeceği" ve "ayrımcılığa yol açabileceği" gerekçesiyle belgeye şu an için karşı çıkıyor.

    Avrupa Komisyonu İç Pazar Temsilcisi Breton'a göre birlik üyelerinin AB'nin aşı programının dışına çıkıp kendi anlaşmalarını yapmasında bir sakınca yok.

    Turizm ve seyahat sektörleri, geçen yaz Avrupa'da virüsün birinci ve ikinci dalgaları arasında kısmi bir canlanmaya rağmen, salgın tarafından büyük darbe aldı, Melis Ozoglu, euronews belirtmektedir.


    BesaTime.com

    BRÜKSEL: ÇİN, UYGUR TÜRKLERİNE “SOYKIRIM” YAPIYOR

    BRÜKSEL'İN YENİ TASARISI: ÇİN, UYGUR TÜRKLERİNE “SOYKIRIM” YAPIYOR...

    MYANMAR'DA DARBE, ORDU YÖNETİME EL KOYDU

    MYANMAR'DA DARBE, ORDU YÖNETİME EL KOYDU Flora Drury BBC News Flora Drury BBC News...

    DÜNYA TURİZMİ 2020 YILINDA 3 TRİLYON $ KAYBETTİ

    DÜNYA TURİZMİ 2020 YILINDA 3 TRİLYON $ KAYBETTİ...

    AB’NİN COVİD-19’U VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ HARARETLİ ZİRVESİ DEVAM EDİYOR│Kader SEVİNÇ

    AB’NİN COVİD-19’U VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ HARARETLİ ZİRVESİ DEVAM EDİYOR Kader SEVİNÇ...

    BALKANLARDA ALMANYA - TÜRKİYE REKABETİ

    BALKANLARDA ALMANYA - TÜRKİYE REKABETİ Doç. Dr. Hasan OKTAY...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com