BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    "ÇAMERİA: BİZ HAYATTA VE AYAKTAYIZ". SHPËTİM İDRİZİ: ANASININ KARNINDAN HİÇ BİR ERKEK VEYA KADIN DOĞMAMIŞTIR Kİ, BUGÜN "ÇAMERİA'NIN ADINI DEĞİŞTİRSİN VEYA KALDIRMA CESARETİNDE BULUNSUN"

    Kategori: MANŞETLER Tarih: 24-02-2018, 22:22
    "ÇAMERİA:  BİZ HAYATTA  VE  AYAKTAYIZ". SHPËTİM İDRİZİ: ANASININ KARNINDAN HİÇ BİR ERKEK VEYA KADIN DOĞMAMIŞTIR Kİ, BUGÜN "ÇAMERİA'NIN ADINI DEĞİŞTİRSİN VEYA KALDIRMA CESARETİNDE BULUNSUN"

    "ÇAMERİA, BİZ HAYATTA VE AYAKTAYIZ"
    SHPËTİM İDRİZİ: ANASININ KARNINDAN HİÇ BİR ERKEK VEYA KADIN DOĞMAMIŞTIR Kİ, BUGÜN "ÇAMERİA'NIN ADINI DEĞİŞTİRSİN VEYA KALDIRMA CESARETİNDE BULUNSUN"
    “AB İLE BÜTÜNLEŞMEMİZİN YOLU ATİNA'DAN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNEN VEYA ÖYLE GÖREN BİR ARNAVUT VARSA, ANASININ SÜTÜ HARAM OLSUN”

    Bugün ÇAMERİA VATANSEVER DERNEĞİ’nin Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, Arnavutluk Hükümetinin kapalı kapılar ardından yapılmakta ve onyıllar buyunca etkisi görülecek olan Arnavutluk-Yunananistan Anlaşmasına şeffaflık talep etmek için bir protesto düzenledi.
    Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Karadağ, Preşeva ve Sancak bölgesinden Arnavut Sivit Toplum Kuruluşların katılımlarının yanısıra PDİU Partisi de (Adalet Entegrasyonve ve Birlik Partisi) destek verdi. Türkiye’den de dahil olmak üzere dünyanın dörtbir yanından gelen Arnavutların yüksek tonlarda komşu Yunanistan’ı titreten güçlü açıklamalarda bulundular. Protesto "ÇAMERİA, BİZ HAYATTA VE AYAKTAYIZ" motosuyla Büyükelçikler Blokunun yakınlarındaki Adem Jashari Meydanında, Yunanistan Büyükelçiliğinin karşısında gerçekleşti ve olaysız bitti.

    PROTESONUN TAMAMI VİDEO
    https://www.facebook.com/pdiu.al/videos/1785440518162336/?hc_ref=ARTDbVEOBfG8nA3gigb7u8_LOuMJZT3qqvKya_7A3NaL1HcI1SQaGKp1-kIVyPixMwQ
    PROTESODAN BÖLÜMLER VİDEO
    https://www.facebook.com/aulon.kalaja/posts/1952044331490955

    Konuşmacıların açıklamaları,


    SHPËTİM IDRİZİ
    ***Yunanistan'ın Arnavutluk hükümetine son emri: Çameria kelimesini kitaplarınızdan tamamen kaldırın. Allah muhafaza, Rabbim göstermesin böyle bir şeyi. Bunun için Başbakan Edi Rama'ya, Dışişleri Bakanı Ditmir Bushat'ye, Devlet Başkanı Ilir Meta'ya, Anamuhalefet Başkanı Lulzim Basha'ya çağrıda bulunuyorum. 28 senedir Arnavutları refaha ulaştırmadınız, ekonomik olarak kalkındıramadınız, ama en azından 'Arnavut Milletimizin Onuru'nu geri vermek boynunuzun borcudur".

    ***Biz bugün mal mülk aramak için burada değiliz, çünkü Çameria bizim vatanımızdır. Yunanistan'da Çameria Arnavut halkına yapılan soykırım için resmi düzeyde yapılacak bir özür’den başka bir şey istemiyoruz. Yani Yunanistan'ın halkımıza yaptıklarından ötürü bir özür bekliyoruz, başka bir şey istemiyoruz.

    ***Bunu yapmadıkça, biz her zaman güçlü bir şekilde karşılarında duracağız. İki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek isteyen ilk bizler olduğumuz için, iki devletin sınırlarını değiştirmeye çalışmıyoruz.

    ***Biz evlerimize geri dönmek istiyoruz, ve "Çameria Kelimesini" Helen tarihinden daha yaşlı olduğundan yok edemeyeceklerini, altını çizerek bilmelerini istiyoruz.

    ***Eğer Avrupa'yı gidişimizi ve AB ile bütünleşmemizin yolu Atina'dan geçtiğini gören bir Arnavut varsa, anasının sütü haram olsun.

    ***Bizim Tiran'daki Edi Rama hükümetinin gündemine gelince: Arnavutların vatanını işgal eden, Arnavutlara soykırım yapan Yunanlara "Arnavutluk Cumhuriyetinde Yunan Şehitliği ve Anıt Mezar" kurmaları için hükümetçe toprak veriliyor, bu vatan hainliğidir. Yeni Kıta Sahınlığı Anlaşmasıyla 12 Mil Arnavut Denizi Yunanistana veriliyor. Biz, yeryüzündeki bütün Arnavutlar olarak bu sorunlarla ilgileniyoruz ve çok iyi bilinsin ki: Anasının karnından hiç bir erkek veya kadın doğmamıştır ki bugün "Çameria'nın adını değiştirsin veya kaldırma cesaretinde bulunsun".

    ***Bugünden sonra dünyada Çameria Arnavutlarının vasiyetlerini yerine getirmek için engel olabilecek hiçbir güç yoktur. Arnavutluk'un iki kanatı olan 'Çameria' ve 'Kosova' ile beraber olmadan gelişemez.


    MESILA DODA
    ***Yunanistan'a herşeyi peşkes çeken Edi Rama ve hükümeti vatana ihanettir. Bunu yapmakla Arnavutların vatanına, dünyadaki bütün Arnavut milletine ve gelecek nesillerimize yapılan affedilemez bir ihannettir.

    ***Hükümetimizn Yunanistanla bu anlaşması, Edi Rama, Ditmir Bushati ve hükümetinin 'Arnavut toprağını ve denizini satmak için' yaptığı illegal bir alışveriştir, kaçakçılıktır. Bugün, son on yılın en hassas noktasındayız, çünkü bunun için biz, dünyadaki bütün Arnavutlarla toplanarak harekete geçtik, ve bu hareket, sadece bir başlangıçtır.

    ***Yunanistan ile görşmelerimiz 'Çameria Sorunu'ndan başlamak zorundadır. AB'ye ulaşmak için Atina'dan geçecek bir yolunuz var diyorsa eğer Avrupa, o bizim Avrupa değil, o bizim AB ile bütünleşmemiz değil.

    ***Yunaistan'ın ve de Arnavutluk'taki Edi Rama Hükümetinin 'Çameria Sorunu'n varlığını ve gerçeğini kabul edinceye kadar protestolarımız devam edecektir.


    PROTESONUN TAMAMI VİDEO
    https://www.facebook.com/forzaitaliabalcani/posts/401633880286187

    PROTESODAN BÖLÜMLER VİDEO
    https://www.facebook.com/aulon.kalaja/posts/1952358568126198

    PROTESODAN BÖLÜMLER VİDEO
    https://www.facebook.com/aulon.kalaja/posts/1952014541493934

    PROTESONUN TAMAMI VİDEO
    https://www.facebook.com/pdiu.al/videos/1785440518162336/?hc_ref=ARSrh1izE8s2yDsvvjiu2ulOPDhb2Dep7PrLt1fxmQk1DXGcbQMku38Mx91JMFDxvss

    BesaTime.com
    "ÇAMERİA:  BİZ HAYATTA  VE  AYAKTAYIZ". SHPËTİM İDRİZİ: ANASININ KARNINDAN HİÇ BİR ERKEK VEYA KADIN DOĞMAMIŞTIR Kİ, BUGÜN "ÇAMERİA'NIN ADINI DEĞİŞTİRSİN VEYA KALDIRMA CESARETİNDE BULUNSUN"

    YUNANİSTAN’IN TEHDİTLERİNE KARŞI ARNAVUTLAR UYANDI, ARTIK HERŞEY: GÖZE GÖZ-DİŞE DİŞ OLACAK

    YUNANİSTAN’IN TEHDİTLERİNE KARŞI: ARNAVUTLAR UYANDI ARNAVUTLARIN, YUNANİSTAN’LA ARTIK HERŞEYİ: GÖZE GÖZ-DİŞE DİŞ OLACAK AİDA TOPALLİ'NİN PDIU GENEL BAŞKANI SHPËTİM İDRİZİ İLE ÖZEL RAPÖRTAJI Türkçe: Sokol BRAHAJ YUNANİSTAN...

    DEÜ KONFERANS DUYURUSU: BALKANLARDA ARNAVUT MİLLİYETÇİLİĞİ VE ÇAMERİA SORUNU

    DEÜ KONFERANS DUYURUSU: BALKANLARDA ARNAVUT MİLLİYETÇİLİĞİ VE ÇAMERİA SORUNU DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, BALKAN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ'NDE İZMİR...

    SOKOL BRAHAJ, YUNANİSTAN'IN ÇAMERİA'LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMI DETAYLARIYLA İLK DEFA TRT'DE ANLATTI

    SOKOL BRAHAJ, YUNANİSTAN'IN ÇAMERİA'LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMI DETAYLARIYLA İLK DEFA TRT'DE ANLATTIGAZETECİ YAZAR, AB UZMANI SOKOL BRAHAJ YUNANİSTAN'IN ÇAMERİA'LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMI İLK DEFA DETAYLARIYLA KONUK...

    Prof. ROBERT ELSIE: YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ ve ARNAVUTLARA AKIL VERDİ

    Albanolog Prof. ROBERT ELSIE ÇAMERİA’LI ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMDAN DOLAYI YUNANİSTAN’I NAKAVT ETTİ. VE ARNAVUTLUK İLE KOSOVA MİLLİ EĞİTİM BAKANLARINA VE ARNAVUT TARİHÇİLERİNE DERS VERDİ. ARNAVUTLUK, KOSOVA ve ARNAVUTLARIN...

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ

    SOYKIRIM YAPTI, YUNANİSTAN’DA BAKAN OLDU, AB İSE SOYKIRIMCI HİTLER'CİLERİ DESTEKLEDİ ARNAVUTLARA SOYKIRIM YAPAN “KAN EMİCİ KATİL Napoleon Zerva [YUNANİSTAN BAKANI]” II.Dünya Savaşı esnasında söylendiği gibi ne İtalyanlara karşı...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com