BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    BEKİR ZAKİR ÇOBAN'DAN UYARI: “PARALEL DİN” VURGUSU VAR VE BU PARALEL DEVLET KADAR CİDDİ VE BİR O KADAR TEHLİKELİDİR

    Kategori: MANŞETLER Tarih: 17-01-2017, 15:23
    BEKİR ZAKİR ÇOBAN'DAN UYARI:  “PARALEL DİN” VURGUSU VAR VE BU PARALEL DEVLET KADAR CİDDİ VE BİR O KADAR TEHLİKELİDİR

    Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bekir Zakir Çoban'dan UYARI,

    “FETÖ için paralel devlet gibi ortada bir o kadar ciddi bir tehlike var; “PARALEL DİN” vurgusudur.

    Bütün cemaatler böyle bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor” dediğini aktarılmaktadır.

    Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube tarafından düzenlenen Eğitim ve Kültür Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bekir Zakir Çoban’ın,

    “Dinler, Dindarlar ve Ahlak” başlıklı söyleşisi sendika üyeleri tarafından ilgiyle izlendiğini,
    İslam dininde yeni ve daha ileri bir dindarlık ile birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesi gerektiğini söylediğini aktarılıyor.

    Konuşmasında FETÖ örneği üzerinden ‘paralel devlet’-‘paralel din’ kavramı üzerinde duran Bekir Z.Çoban, “‘Çalmayacaksın, öldürmeyeceksin’ diye emirler var. Biz Müslümanlar olarak bunu şöyle anlamışız; senden olana uygula, diğerini ötekileştir.

    ‘Çalmayacaksın ama senden olanınkini çalmayacaksınız. Öldürmeyeceksin ama senden olanı öldürmeyeceksin öbürü önemli değil’ diye anlamışız. Adam dindar olduğunu söylüyor ama fitne, fücur, iftira bunlarla uğraşıyor.

    Bekir Z.Çoban, FETÖ için paralel devlet diyorlar ya ortada ciddi bir tehlike var; paralel din tehlikesi var ki bunu büyük bir hassasiyetle üzerine gitmemiz gerektiğini belirttiğini aktarılıyor. Devamında, “Bütün cemaatler böyle bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Aynı gücü eline geçirip benzerini yapmayacak kimseyi tanımıyorum. Bu sosyolojik bir tahnittir bu. 10 sene sonra bazı çocuklara, gençlere biz bunu nasıl anlatacağız” konusunda altını çizerek konuşmasına devam etti.

    Bekir Z.Çoban’ın dikkatlerini başka bir konuya da çekerek şunları belirtti: Fetih süresini okuyarak insanların üzerine helikopterden ateş ettiler. DAEŞ’ciler tekbir getirerek insanları yakıyorlar, kesiyorlar. Müslümanlar olarak biz istediğimiz kadar İslami terör diye bir şey olmadığını söyleyelim. İslami terör diye bir şey bal gibi vardır. Bu terörün baş mağduru da Müslümanlardır. Her gün Suriye’de, Irak’ta burnumuzun dibinde, içimizde Türkiye’de yüzlerce insan ölüyor. Bunlar Hristiyan, Yahudi, Ateist ya da kafir değil. Birbirimize dini anlatmaktan başkasına bir şey anlatmaya fırsat bulamıyoruz. Birbirimizi hizaya çekmeye çalışmaktan kendi kendimizi hizaya çekmeye fırsat bulamıyoruz.

    Devamında, bize düşen; İslam’ın çıkış noktasındaki espriyi kavramak ve şekil şemal takıntısından kurtulup bu öz çerçevesinde yeni ve daha ileri bir dindarlık ve birlikte yaşama kültürü geliştirmektir” ifadelerini kullandığını belirtiliyor. İlkses Gazetesi

    E. ÇAĞLA GENİŞ

    BEKİR ZAKİR ÇOBAN'DAN UYARI:  “PARALEL DİN” VURGUSU VAR VE BU PARALEL DEVLET KADAR CİDDİ VE BİR O KADAR TEHLİKELİDİR



    BesaTime.com

    SULTAN IV. MURAD'IN “REVÂN VE TEBRİZ SEFERİ RÛZNÂMESİ”NİN ARNAVUTLARLA İLGİLİ BÖLÜMLER

    Sultan IV. Murad'ın ***Revân Ve Tebriz Seferi Rûznâmesi***nin bilinen yegâne yazma nüshasında Arnavutlarla ilgili bölümler:...

    REÇAK: SIRPLARIN, ARNAVUTLARA YAPTIĞI SOYKIRIMIN ADIDIR (15 OCAK 1999)

    REÇAK: 15 Ocak 1999 Kosova'nın her ilinde Sırpların katliamları Arnavutlar üzerine devam ettiği bir dönemde, dünyanın ayağa kalkması sebep olan bir Soykırımın dehşet verici katliamların adıdır, REÇAK....

    Skandal: Trump, Damadını Danışmanlığa Atadı

    ABD'nin müstakbel başkanı Donald Trump, damadı Jared Kushner'i üst düzey danışmanlık görevine atadı. Trump'ın kızı Ivanka'nın eşi olan Kushner, Ortadoğu ve ticaret politikaları alanında danışmanlık yapacak....

    İngiltere AB çalışanları için, Bin sterlin talep edecek

    İngiltere, AB çalışanları için Bin sterlin talep etmeye hazırlanıyor....

    Kosova lideri, Haradinaj için ABD Fransa'ya seslendi

    Thaçi ve Engel, Fransa’ya Haradinaj’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com