BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    AVRUPALI SOSYALİSTLER PARTİSİ, MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

    Kategori: MANŞETLER / HABERLER / SİYASİ&EKONOMİ / BÖLGE / DÜNYA / ANALIZLER / RAPORLAR / DUYURLAR Tarih: 12-03-2023, 19:00
    AVRUPALI SOSYALİSTLER PARTİSİ, MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

    AVRUPALI SOSYALİSTLER PARTİSİ, MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK
    CHP AB Temsilciliği Başkanı Kader Sevinç yaptığı açıklama.


    PES: ÜYE PARTİMİZ CHP’NİN LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLİYORUZ

    Avrupalı Sosyalistler Partisi (PES); CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilmesine ilişkin, “PES, mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak adayı olarak açıklanan, üye partimiz CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu güçlü bir şekilde desteklemektedir” açıklamasını yaptı. CHP Avrupa Birliği (AB) Temsilciliği Başkanı Kader Sevinç ise “Sayın Kılıçdaroğlu'nun daha önceki uluslararası çağrılarında ifade ettiği gibi, dünyanın tüm demokratları birleşmelidir ve dünyada bu demokrasi ateşini yakmaya, Türkiye'nin demokratları olarak biz, en yakın ve hazır noktadayız. Seçimlerde elde edeceğimiz zafer, dünyadaki tüm demokratlara ilham verecektir” dedi.

    Saadet Partisi Genel Merkezi’nde 6 Mart'ta yapılan ve 5 saat süren toplantının ardından, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

    PES'ten dün yapılan açıklamada “PES, mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak adayı olarak açıklanan, üye partimiz CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu güçlü bir şekilde desteklemektedir” denildi. Açıklama, şöyle:

    .
    AVRUPALI SOSYALİSTLER PARTİSİ, MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK
    .
    “SEÇİMLER, TÜRKİYE'NİN ERDOĞAN YÖNETİMİNDEKİ OTORİTER SÜRÜKLENMESİNE DİRENMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

    “Kılıçdaroğlu, geniş tabanlı muhalefet bloğu ‘Millet İttifakı’nı oluşturan en büyük siyasi parti olan ana muhalefet partisi CHP’nin lideridir. Kılıçdaroğlu 2017 yılında, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde Türkiye’de demokrasinin çözülmesine karşı koymak için meşhur 'Adalet Yürüyüşü'ne liderlik etmiştir. Kılıçdaroğlu 2002'den beri milletvekili, 2010'dan beri ise CHP Genel Başkanı’dır.

    Yaklaşan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri, Türkiye'nin Erdoğan yönetimindeki otoriter sürüklenmesine direnmek için çok önemli bir fırsat. Erdoğan, kasıtlı olarak kuvvetler ayrılığını ve siyasi çoğulculuğu hedef almış, muhalefete bariz bir şekilde zulmetmiştir. Demokrasinin, sivil özgürlüklerin ve kuvvetler ayrımının tek bir siyasi projeden daha önemli olduğunu net bir şekilde ifade etmenin zamanı gelmiştir.

    Avrupalı sosyalistler ve demokratlar, muhalefet partilerini Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında birleştikleri için takdir etmektedir. Bu özgüvenli hamle, Millet İttifakı'ndaki demokratik güçleri birleştirmekte ve adil bir Türkiye'ye bir adım daha yaklaştırmaktadır.”

    KADER SEVİNÇ: “CHP'NİN LİDERLİĞİNİ YAPTIĞI MUHALİF GÜÇLERİN KARARLILIKLA İKTİDARA YÜRÜYOR OLMASI DEMOKRASİYE SAVUNANLARA HEYECAN VERMEKTE”

    CHP AB Temsilciliği Başkanı Kader Sevinç ise yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

    “Dünyanın tüm demokratları ve ilericilerinin gözleri Türkiye’ye çevrilmiş durumda. Türkiye’de CHP'nin liderliğini yaptığı muhalif güçlerin kararlı adımlarla iktidara yürüyor olması demokrasiyi savunan herkese heyecan vermekte. Gerek Adalet Yürüyüşü’nün lideri gerekse 2019’da gerçekleşen yerel seçim zaferinin mimarı olarak uluslararası kamuoyunda tanınan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı'nın ortak adayı olması uluslararası siyasi ailemizde ve tüm demokratlar arasında heyecan ve güçlü bir destekle karşılamaktadır.

    Bizi bekleyen tüm güçlüklere rağmen, demokrasiden sosyo-ekonomik şartlara uzanan çizgide Türkiye'yi dünyada hak ettiği noktaya getirme kararlılığındayız. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları en yüksek demokratik standartlarda ve ‘mutlu insanlar ülkesi’ olarak anılan bir ülkede yaşamayı hak ediyorlar. Bunu başarmakta kararlıyız. Bir Cumhuriyet ülküsü olan AB üyelik sürecimiz de bu taze ve ilerici vizyon ve liderlikle canlanacaktır.

    “SEÇİMLERDE ELDE EDECEĞİMİZ ZAFER, DÜNYADAKİ TÜM DEMOKRATLARA İLHAM VERECEKTİR”

    Brüksel’de ve AB başkentlerindeki tüm temas ve toplantılarımda dünyanın tüm demokratlarının da bizim heyecan ve umudumuzu paylaştıklarını, dayanışma içinde olduklarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun daha önceki uluslararası çağrılarında ifade ettiği gibi, dünyanın tüm demokratları birleşmelidir ve dünyada bu demokrasi ateşini yakmaya, Türkiye'nin demokratları olarak biz, en yakın ve hazır noktadayız. Seçimlerde elde edeceğimiz zafer, dünyadaki tüm demokratlara ilham verecektir.” Kader Sevinç

    .
    AVRUPALI SOSYALİSTLER PARTİSİ, MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK
    .
    PES'ten yapılan açıklama şöyle:
    "PES STANDS FIRMLY BEHIND OPPOSITION CANDIDATE KILIÇDAROĞLU IN THE TURKISH PRESIDENTIAL ELECTION"
    Kemal Kılıçdaroğlu leader of CHP - flanked by İYİ Parti leader Meral Akşener (left) and Saadet Partisi leader Temel Karamollaoğlu (right) - speaking after he was confirmed as the Turkish opposition's joint candidate to run against President Recep Tayyip Erdogan in Turkey's Presidential elections in May. Ankara, Turkey, 6 March 2023. Alp EREN KAYA / Republican People's Party (CHP) Press Service / AFP

    The Party of European Socialists (PES) firmly supports Kemal Kılıçdaroğlu, from our member party Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), as the common candidate of the Turkish opposition in the presidential election to take place in May.

    Kılıçdaroğlu is the leader of the main opposition party, CHP, which is the largest political party making up the broad-based opposition bloc “Nation Alliance.” In 2017, Kılıçdaroğlu led the famous 280-mile long “Justice March” to oppose the unravelling of Turkey’s democracy under President Erdogan.

    Kılıçdaroğlu has been a Member of Parliament since 2002 and the leader of the CHP since 2010.

    The upcoming parliamentary and presidential elections are a very important opportunity to stand against the authoritarian drift Turkey has undergone under Erdoğan. Erdoğan has deliberately targeted the separation of powers and political pluralism, openly persecuting the political opposition. It is time to state unequivocally that democracy, civil liberties, and the separation of powers are more important than one single political project.

    European socialists and democrats commend opposition parties for unifying behind Kemal Kılıçdaroğlu. This confident move unites democratic forces in the Nation Alliance and brings a fair and just Turkey one step closer. PES

    AVRUPALI SOSYALİSTLER PARTİSİ, MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

    HOLLANDA VE TÜRKİYE: İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN ORTAK İRADEYE SAHİBİZ

    HOLLANDA VE TÜRKİYE: İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN ORTAK İRADEYE SAHİBİZ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı...

    MYANMAR'DA DARBE, ORDU YÖNETİME EL KOYDU

    MYANMAR'DA DARBE, ORDU YÖNETİME EL KOYDU Flora Drury BBC News Flora Drury BBC News...

    AB’NİN COVİD-19’U VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ HARARETLİ ZİRVESİ DEVAM EDİYOR│Kader SEVİNÇ

    AB’NİN COVİD-19’U VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ HARARETLİ ZİRVESİ DEVAM EDİYOR Kader SEVİNÇ...

    TÜRKİYE'NİN 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ: GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ARNAVUTLAR İÇİN JEOPOLİTİK BİR AVANTAJDIR
    ---

    TÜRKİYE'NİN 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ: GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ARNAVUTLAR İÇİN JEOPOLİTİK BİR AVANTAJDIR

    TÜRKİYE'NİN 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ: GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ARNAVUTLAR İÇİN JEOPOLİTİK BİR AVANTAJDIR...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com