BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    MEDVEDEV: RUSYA'NIN UKRAYNA'DA YENİLMESİ NÜKLEER SAVAŞI TETİKLEYECEK

    Kategori: MANŞETLER / HABERLER / SİYASİ&EKONOMİ / BÖLGE / DÜNYA / ANALIZLER / RAPORLAR / DUYURLAR Tarih: 20-01-2023, 13:30
    MEDVEDEV: RUSYA'NIN UKRAYNA'DA YENİLMESİ NÜKLEER SAVAŞI TETİKLEYECEK

    MEDVEDEV: RUSYA'NIN UKRAYNA'DA YENİLMESİ NÜKLEER SAVAŞI TETİKLEYECEK

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en yakın müttefiklerinden eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, ülkesinin Ukrayna'da yenilmesinin nükleer bir savaşı tetikleyebileceği konusunda uyardı.

    Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Medvedev "nükleer kıyamet tehdidini" daha önce gündeme getirmişti.

    Putin'in güvenlik konseyinin başkan yardımcısı olarak görev yapan Medvedev, cuma günü Almanya'da bir araya gelecek NATO üyesi üst düzey savunma yetkililerine seslenerek, Batı'nın izlediği politikanın 'risklerini' düşünmeleri gerektiğini söyledi.

    Dünyanın açık ara en büyük iki nükleer gücü Rusya ve ABD, dünyadaki nükleer savaş başlıklarının yaklaşık yüzde 90'ını ellerinde bulunduruyor. Putin, Rusya'da nükleer silahların kullanımı konusunda nihai karar verici konumunda bulunuyor.

    Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu'na göre Rusya'nın 5 bin 977, ABD'nin 5 bin 428, Çin'in 350, Fransa'nın 290 ve Birleşik Krallık'ın 225 nükleer savaş başlığı bulunuyor.

    "Ukrayna taleplerimizi ne kadar hızlı kabul ederse çatışma o kadar hızlı biter"

    Öte yandan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov da Medvedev'in sözlerinin krizi tırmandırdığı eleştirilerini reddetti.

    Peskov, Medvedev'in mesajının, "konvansiyonel silahlarla yapılan bir saldırının ardından Rusya'nın varlığının tehdit edilmesi halinde nükleer saldırıya izin veren" Rus doktrinine "tamamen uygun" olduğunu sözlerine ekledi.

    Kiev'e de yeni bir ultimatom da gönderen Rus sözcü, "Ukrayna Rusya’nın taleplerini ne kadar erken kabul ederse çatışmalar o kadar hızlı sonlanır" dedi.

    Ukrayna’nın, Rusya’nın taleplerini de değerlendirmesi gerektiğini belirten Peskov, şunları kaydetti:

    "Ukrayna rejimi, Rusya'nın öyle ya da böyle yerine getirilecek taleplerini karşılamaya hazır olduğunu ne kadar çabuk gösterirse her şey o kadar çabuk sona erer ve Ukrayna halkı, Kiev’deki rejimin başlattığı bu trajediden sonra o kadar çabuk toparlanmaya başlayabilir."

    Sözcü Peskov, Putin’in, Ortodoksların kutladığı Epifani Bayramı kapsamında Moskova’da soğuk suya girdiğini ancak buna ilişkin fotoğraf veya video paylaşılmayacağını da söyledi. EuroNews

    MEDVEDEV: RUSYA'NIN UKRAYNA'DA YENİLMESİ NÜKLEER SAVAŞI TETİKLEYECEK

    ZELENSKİY ABD'YE: PARANIZ BAĞIŞ DEĞİL, KÜRESEL GÜVENLİK VE DEMOKRASİYE YÖNELİK YAPILMIŞ BİR YATIRIMDIR

    ZELENSKİY ABD'YE: PARANIZ BAĞIŞ DEĞİL, KÜRESEL GÜVENLİK VE DEMOKRASİYE YÖNELİK YAPILMIŞ BİR YATIRIMDIR...

    VUÇİÇ, PUTİN'İN AVRUPA'DAKİ EN SAMİMİ MÜTTEFİKİDİR

    VUÇİÇ, PUTİN'İN AVRUPA'DAKİ EN SAMİMİ MÜTTEFİKİDİR...

    RUSYA'YA YAPTIRIMLAR GERİ TEPEBİLİR

    RUSYA'YA YAPTIRIMLAR GERİ TEPEBİLİR ABD'NİN RUSYA'NIN DÖVİZ REZERVLERİNİ BLOKE ETMESİ ÇİN, SUUDİ ARABİSTAN VE DİĞERLERİNİN ABD'DEKİ BORÇ STOKLARINI BOŞALTMASINA NEDEN OLABİLİR By William Pesek AsiaTimes Türkçe Sokol Brahaj...

    PUTİN'İN UKRAYNA SAVAŞI SIRPLARA DA BÖLGEDE AYNISINI YAPMAKTA CESARET VERİYOR │Lale ELMACIOĞLU

    PUTİN'İN UKRAYNA SAVAŞI SIRPLARA DA BÖLGEDE AYNISINI YAPMAKTA CESARET VERİYOR Rusya-Ukrayna krizinin Balkanlar'a sıçrama riski büyüyor... "Putin'in Ukrayna saldırısı milliyetçi Sırplara cesaret verir" Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer,...

    BLİNKEN: MOSKOVA ASKERİ GERİLİMİ TIRMANDIRIRSA, RUSYA'YA AĞIR BEDEL ÖDETMEYE HAZIRIZ

    BLİNKEN: MOSKOVA ASKERİ GERİLİMİ TIRMANDIRIRSA, RUSYA'YA AĞIR BEDEL ÖDETMEYE HAZIRIZ ABD Dışişleri Bakanı Blinken, euronews muhabiri Efi Koutsokosta ile yaptığı röportajda "Moskova askeri gerilimi tırmandırırsa, Rusya'ya ağır...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com