BESA TIME®

GERÇEK HABERİN SİTESİ

    DÜNYA TURİZMİ 2020 YILINDA 3 TRİLYON $ KAYBETTİ

    Kategori: MANŞETLER Tarih: 1-12-2020, 13:24
    DÜNYA TURİZMİ 2020 YILINDA 3 TRİLYON $ KAYBETTİ


    DÜNYA TURİZMİ 2020 YILINDA 3 TRİLYON $ KAYBETTİ

    Dünya Turizm Forumu Enstitüsü Başkanı Bağcı, global turizm sektörünün koronavirüs salgını nedeniyle 2020'yi 3 trilyon dolar kayıpla kapatmaya hazırlandığını belirtti.

    Dünya Turizm Forumu Enstitüsü'nün (World Tourism Forum Institute) açıklamasına göre, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile 11 ülkenin turizm bakanının katılımıyla düzenlenen Global Turizm Forumu sona erdi.

    "Global Turizme Yeni Vizyon: Global Turizm Forumu" mottosuyla düzenlenen, pandemide turizmin son durumunun ele alındığı ve 3 gün süren forumda konuşan Dünya Turizm Forumu Enstitüsü Başkanı Bulut Bağcı, hibrit modelle birçok ülkede aynı anda etkileşim sağlayan forumun, turizme global bir vizyon kazandırdığını belirtti.

    Yaklaşık 18 saat boyunca 3 kıtada kesintisiz yayın yaptıklarını bildiren Bağcı, bazen iş insanlarının evlerine bazen uçaklarına bazen de arabalarına bağlandıklarını, forumda 175 farklı konukla farklı yerlerde sofistike bir yayın gerçekleştirildiğini söyledi.

    Bağcı, 3 ülkedeki fiziksel ortamdaki katılımcılar ile 30 farklı ülkeden online konukları tek bir platform üzerinde buluşturduklarını belirterek, "Global Turizm Forumu, salgına rağmen hem global turizm hem de global etkinlik düzenleme açısından ekosisteme önemli bir katkı sağladı" dedi.

    Salgının küresel turizmde yol açtığı kayıplara değinen Bulut, şunları söyledi:

    "Global turizm sektörü, COVID-19 salgını nedeniyle 2020'yi 3 trilyon dolar kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. Gelecek yıl bu kaybın aşı çalışmaları ve yeni düzenle, adaptasyonla birlikte azalmasını ve 1 trilyon dolar olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. 2022'de de dünya turizm endüstrisinin kayıplarını kapatmasını ve 2019'da ulaştığı ekonomik büyüklüğün yüzde 25 üzerine çıkmasını bekliyoruz."

    "ÇİN'E ODAKLANACAĞIZ, AFRİKA VE ÇAD'DA ZİRVE DÜZENLEYECEĞİZ"

    Bulut Bağcı, salgın nedeniyle turizm sektörünün dijitalleştirilmesini desteklediklerini, ülkelerin turizmde gelişmeye odaklanması ve senkronize çalışmaları gerektiğini vurguladı.

    Enstitü olarak farklı ülkelerde önemli çalışmalar yürüttüklerini aktaran Bağcı, yeni dönemde öncelikle Çin'e odaklanacaklarını, gelecek yıl Afrika ve Çad'da Global Turizm Forumu düzenleyeceklerini, bununla ilgili anlaşmaları kısa süre içerisinde imzalayacaklarını bildirdi.

    Bağcı, "Önümüzdeki hafta anlaşmamızı imzalıyoruz. Daha sonra Orta Doğu ve Pakistan'da da turizm zirveleri planlıyoruz. ABD için de görüşmelerimiz olacak. Birçok ülkeyle turizm aracılığıyla ekonomik kalkınma için iş birliği görüşmeleri yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

    "YENİ TURİZM VE SEYAHAT KURALLARI BELİRLENMELİ"

    Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli de turizmin Avrupa'nın en büyük gelir kaynağı olduğunu vurgulayarak, geçen yıl toplam istihdamın yüzde 11,2'sinin turizm sektöründe olduğunu anımsattı.

    Turizmin AB'nin gayrisafi milli hasılasının yüzde 9,5'ini oluşturduğunu aktaran Sassoli, şu bilgileri verdi:

    "Dünya Turizm Örgütü'ne göre, 2030'da yüzde 41,1'lik global bir pazar olacak. Avrupa'nın sosyoekonomik gelişiminde turizm kilit bir rol oynuyor. Bütün bu rakamların ötesinde insanların korunması, desteklenmesi, kültürel mirasın korumaya alınması gerekiyor. AB'nin güçlü iş birlikleri yaparak sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlaması gerekiyor. Bunun için de AB, ülkeler arasında vatandaşların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yeni turizm ve seyahat kuralları belirlemeli."

    30 ÜLKEDEN 175 TURİZM LİDERİ SUNUM YAPTI

    "İyileşme ve Ötesi" sloganıyla düzenlenen küresel turizm zirvesi; İstanbul, Antalya, Moskova, Gana ve Angola'da fiziksel ortamda gerçekleştirildi. Forumun bir bölümü, online olarak sanal ortamda düzenlendi.

    Turizm ekosistemine global bir projeksiyonun tutulduğu forumda; 30 ülkeden 175 farklı turizm lideri, çeşitli oturumlarda sunum yaptı. Dünyanın farklı ülkelerinden 190 bin katılımcının aynı anda katılım sağladığı forum, toplamda 450 bin kişiye ulaştı. Böylece aynı anda 3 kıtada kesintisiz olarak 18 saat süren global etkinlik, bu özelliği ile dünyada bir ilke imza attı.

    Etkinliğe Gabon, Gana, Demokratik Kongo, Kamerun, Çad, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya, Bangladeş ve Pakistan turizm bakanları ile Kolombiya, Sri Lanka, Butan, Melbourne ve Katolonya Turizm Konseyi başkanları katıldı.

    Türkiye'den Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da zirvede yer alırken, turizm ekosisteminden birçok önemli isim çeşitli oturumlarda sunum yaptı. Kaynak: TRT HABER

    DÜNYA TURİZMİ 2020 YILINDA 3 TRİLYON $ KAYBETTİ

    BesaTime.com

    AB’NİN COVİD-19’U VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ HARARETLİ ZİRVESİ DEVAM EDİYOR│Kader SEVİNÇ

    AB’NİN COVİD-19’U VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ HARARETLİ ZİRVESİ DEVAM EDİYOR Kader SEVİNÇ...

    POLONYA ALMANYA'DAN 850 MİLYAR DOLAR SAVAŞ TAZMİNATI İSTİYOR

    ▼ POLONYA ALMANYA'DAN 850 MİLYAR DOLAR SAVAŞ TAZMİNATI İSTİYOR CEM DALAMAN (VOA)...

    BALKANLARDA ALMANYA - TÜRKİYE REKABETİ

    BALKANLARDA ALMANYA - TÜRKİYE REKABETİ Doç. Dr. Hasan OKTAY...

    KARDEŞ DEDİĞİMİZ ARNAVUTLAR İÇİN 25 YILDIR TÜRKİYE’MİZİN YAPAMADIĞINI, HOLLANDA YAPAR HEM DE YUNANİSTAN'I ÖRNEK ALARAK

    KARDEŞ DEDİĞİMİZ ARNAVUTLAR İÇİN 25 YILDIR TÜRKİYE’MİZİN YAPAMADIĞINI, HOLLANDA YAPAR HEM DE YUNANİSTAN'I ÖRNEK ALARAK...

    Yunanistan'da sığınmacıların dramı

    Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria kampında tesis yetersizliği nedeniyle çadırlarda yaşayan göçmenlerin bir bölümü Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait bir savaş gemisine taşındı. Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria kampında...

    Yorum ekle
    Lütfen düşüncelerinizi özgünce ifade etmeye çalışın

    Kodu girin:
    Güvenlik Kodu (CAPTCHA)
    Kodu Güncelle



Sitemizi değerlendirin

BESA TIME ►2002’DEN BERİ©◄

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları BesaTime©'e aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.
İletişim: www.BesaTime.com | besatimenews@gmail.com |
HAKKIMIZDA►
► Besa Time, Özgür Basının, Farklı Düşüncenin ve Basının Etik ve İlkelerine Saygılı internet Portalı’dır. Strateji, Ekonomi, Sosyal, Siyasal, Diplomatik, Kültürel, Sanat, Sportif ve İnsanı İlgilendiren her Alanda; Doğru, Gerçek Ve Tarafsız Haberi, Bilgiyi, Analizi, Araştırmayı ve Raporu İlgilenenlere Doğrudan İletmek Amacındadır.
► Enformasyon ve basın alanında Türkçe, Arnavutça ve İngilizce dillerinde faaliyet gösteren BesaTime bağımsızdır, hiçbir örgüt, parti ya da siyasi hareket ile bağlantısı yoktur, finansını yalnız kurucuları tarafından sağlar. Besa Strategy Düşünce Kuruluşu’nun devamıdır. Genelinde Dünya, Avrupa Birliği ve Balkanlar kapsamında faaliyet göstermektedir. Özelinde ise bölgedeki Arnavutları ile Türkiye’yi ilgilendiren konularda yoğunluk gösterir. BesaTime aynı zamanda Türkiye Arnavut Diaspora ve Lobisi’nin yayın yaptığı portaldır.
►Besa Time, merkezi İzmir, Türkiye'de bulunan bir Arnavut haber, analiz ve stratejik düşünce ağıdır. BesaTime 28 Kasım 2002'de faaliyete geçmiş olup dünya haberlerini objektif bir bakış açısıyla ele almaktadır. Portal'da yayımlanan her yazı, düşüncelerimizle uyumlu olmayabilir, bu nedenden dolayı portalda yayımlanan yazılar için sorumluluk sadece yazara aittir.
► Genel Yayın Yönetmeni: Dr. Sokol Brahaj

Tasarım: CAN ARNAVUT - İletişim: canarnavut@yandex.com